Sis reptes esportius per aquest estiu a Vallter i Vall de Núria

FGC proposa iniciatives per a aquelles persones que vulguin practicar ciclisme, senderisme o trail running per les carreteres, camins i senders del Ripollès

Els participants podran reviure l'Olla de Núria
Els participants podran reviure l'Olla de Núria | Jordi Isasa
Redacció
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:40h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en marxa aquest estiu vuit reptes esportius conduïts a través d’aplicatius digitals per gaudir de l’esport a l’aire lliure. Es tracta de proves aptes per a aquelles persones que vulguin practicar ciclisme, senderisme o trail running per les carreteres, camins i senders a les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé així com a Vall de Núria i Vallter, al Ripollès.

Aquests reptes permeten viure l’esport en llibertat i a la natura sense data ni horari, i posar-se a prova el dia i hora més adequat per a cadascú. Només per participar, ja es pot optar a premis i sortejos i després de cada recorregut es poden comparar els temps amb la resta de competidors.

La inscripció als reptes de Vallter, Espot i Port Ainé es fa a través del club Strava FGC Turisme Outdoor on, a més, es poden consultar les classificacions.

La informació sobre cada repte es pot consultar al web d’FGC Turisme. Al perfil d’FGC Turisme a Wikiloc estan disponibles els itineraris i els tracks per seguir-los amb més facilitat.

Els reptes de Vallter i Vall de Núria
L’estació de muntanya de Vall de Núria encapçala la llista de reptes esportius d’aquest estiu amb cinc itineraris de trail running i senderisme per la vall. Per als més atrevits, Vall de Núria proposa tres reptes: el Camí Vell des de Queralbs fins al santuari de Núria (7.23 km / 848 m+), un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya; la mítica Olla de Núria (21.5 km / 1900 m+), que recorre cims que freguen els 3.000 m; o la Vertical Olla (4 km / 950 m+), que supera els 950 m de desnivell durant 4 km.

També ofereix altres circuits més tranquils per practicar el senderisme com el Camí Vell, en aquest cas a peu, ja sigui en sentit de pujada o de baixada o la ruta dels Miradors de Núria des de Queralbs (7.8 km / 360 m+), que permet estar en contacte amb la natura, l'excursionisme i el patrimoni històric en un sol itinerari.

El mític i potser més exigent repte és el que es desenvolupa a l’estació de muntanya de Vallter: la Cronoescalada. Aquest desafiament de ciclisme de carretera es fa en un port de primera categoria que ha estat final d'etapa en diverses edicions de la Volta a Catalunya. Amb sortida al poble de Setcases (a 1.260 m), es tracta d'un espectacular ascens que culmina a l’estació de Vallter (a 2.155 m). Acumula un desnivell positiu de 887 m en els 12 km de recorregut, que compten amb senyalització vertical en tota la pujada. És considerat el sostre d’asfalt de Catalunya.

Com en la temporada d’hivern, tots els reptes inclouen sortejos i premis per a les millors marques amb l’objectiu de dinamitzar aquestes rutes ciclistes, senderistes i de trail running al Pirineu català.