Adif es compromet a suprimir els passos a nivell a Ripoll

L'empresa pública redactarà un projecte

Pas a nivell de Ripoll.
Pas a nivell de Ripoll. | Adrià Costa
Redacció
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:05h
Durant la sessió ordinaria del ple de l'Ajuntament de Ripoll d'aquest dijous es va donar compte al ple de la signatura del conveni entre l’Ajuntament i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per a la supressió de passos a nivell i la millora de la permeabilitat del ferrocarril al terme municipal. Un acord a través del qual Adif es compromet a la redacció d’un projecte per a poder assolir aquesta finalitat en un futur.

També es va aprovar inicialment una modificació de crèdit, en concret la 10/2021, en la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit, finançat mitjançant baixes de crèdit d’aplicacions de despeses no compromeses, així com amb romanent líquid de tresoreria per despeses generals.

Així mateix, es va aprovar inicialment el Pla director de l’aigua presentat per l’empresa Societat Municipal d’Aigües i Serveis de Ripoll SA (SOMASRSA), que planteja futures accions per tal d’assegurar l’abastament d’aigua potable a la població.


El ple també va fixar les festes locals de l'exercici 2022, entre elles, la Festa Major de Sant Eudald, l'11 i 12 de maig.

En l'Àrea de Serveis a les Persones es va aprovar l'expedient del Conveni Xarxa de Museus de les Comarques de Gironines. Es tracta d’un conveni entre el departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona i diversos museus de les comarques gironines, entre els quals s’hi troba el Museu Etnogràfic de Ripoll. Es renova amb la voluntat de potenciar les funcions pròpies dels museus com a institució cultural pública.

En quant a les mocions dels grups municipals, la que presentava al ple la regidora no adscrita a grup municipal Sílvia Orriols sobre la regulació dels sacrificis animals als escorxadors de Catalunya no es va aprovar. La regidora Manoli Vega va explicar que l’Ajuntament no té competència en aquesta qüestió i que a l’equip de govern li consta que l’escorxador comarcal compleix amb la normativa establerta pels diferents departaments del Govern.

La darrera moció, també presentada per Orriols, era referent a tancar el polígon de Rocafiguera els dies festius per tal d’evitar tupinades, i tampoc es va aprovar. La regidora M. Dolors Vilalta va explicar que ja s’està en converses entre l’Ajuntament, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i les propietats de la zona, per consensuar una solució en aquest punt.
 

Ple ordinari del mes de juliol a Ripoll. Foto: Aj. de Ripoll