1 de 10

La cònsol de Mèxic a Barcelona visita Sant Joan de les Abadesses

María Teresa Rosas passeja per la localitat i participa en una reunió per organitzar la Festa del Grito

Foto de família amb la cònsol | Aj. Sant Joan
per Redacció, 29 de juliol de 2021 a les 13:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cònsol encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona, María Teresa Rosas Jasso, va visitar aquest dilluns, 26 de juliol, Sant Joan de les Abadesses per conèixer la vila i saludar personalment l’alcalde Ramon Roqué. Des de un any que les dues institucions han estat en contacte i han treballat telemàticament.

De fet, María Teresa Rosas Jasso ja va participar en l’acte en línia del Grito 2020 que varen organitzar l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, el Consolat de Mèxic a Barcelona i l’associació Mexcat, pocs dies després del seu nomenament.


En la visita la cònsol va poder visitar El Palmàs -l’edifici dedicat a Jaume Nunó-, la seva casa natal a l’actual carrer Comamala i la Font dels mexicans a la plaça de l’abadessa Emma, entre d’altres. Va estar acompanyada d’Adrián Michel Espino (cònsol d’Assumptes Polítics, Cooperació Tècnica i Científica) i de regidors i regidores de l’Ajuntament.

Durant la trobada també es va fer una reunió per continuar treballant en l’edició d’enguany de la Festa del Grito, que se celebrarà el dissabte 25 de setembre, si bé encara no es podrà organitzar una festa com la que s’ha fet tradicionalment, a causa de la pandèmia. El format en el¡ qual es treballa és el d’una possible conferència en línia, l’acte del Grito de Independencia, i un concert, si bé l’estructura de la jornada dependrà de l’evolució de la situació sanitària.
Participació