​Quatre rescats al barranc de Núria en només cinc dies

Els bombers GRAE també van assistir aquest dimecres una persona que havia caigut al Torrent de la Cabana de Campdevànol

Rescat al barranc de Núria, aquest dimecres
Rescat al barranc de Núria, aquest dimecres | Bombers
Pere Pratdesaba
29 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:11h
La boira del barranc de Núria és traïdora. I el riu, sobretot pel que fa als practicants de barranquisme, és perillós. Així es pot comprovar amb l’alt nombre de rescats que s’han hagut de practicar en els últimes dies: quatre des del passat dissabte. A tots han hagut d’intervenir els bombers GRAE.
 

El dissabte, a les 10.48 h, es va haver d’evacuar amb helicòpter una persona que va patir un accident fent barranquisme, baixant del riu. El sinistre va tenir lloc a Queralbs, segons ha informat el portaveu de Bombers a NacióRipollès, en una zona que no era accessible a les ambulàncies.

El diumenge, dos accidents més al barranc de Núria. En el primer, a les 14.22 h, una dona va caure fent barranquisme i es va donar un fort cop a l’esquena, per la qual cosa va haver de ser evacuada a l’Hospital de Campdevànol. El segon, un home va caure de cinc metres del Salt del Sastre i va ser evacuat a l’Hospital Trueta de Girona.

Per últim, aquest dimecres, a les 14.21 h, els bombers van haver d’ajudar una persona a Queralbs, que baixava de Núria, perquè havia patit una lesió a l’esquena i no podia caminar. 

D’altre banda, aquest mateix dimecres els bombers van rescatar una altra persona havia caigut als Gorgs del torrent de la Cabana de Campdevànol (en concret, al primer) i va quedar inconscient, amb diverses ferides. Tres dotacions de bombers es van desplaçar al lloc i la van evacuar per terra. El SEM la va traslladar fins a l’Hospital de Campdevànol.