Ribes de Freser estrena una original Festa de l'Estiueig

Les recreacions d'època sorprenen els visitants

Vestits d'època a Ribes
Vestits d'època a Ribes | Gemma Geis
Redacció
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:01h
L’any 2019, amb motiu de la celebració del centenari de l’arribada del tren a Ribes de Freser, es van proposar una sèrie d’actes des de finals de l’any fins a l’estiu del 2020.  Aquesta commemoració es va iniciar al desembre del 2019 amb una taula rodona però la Covid va paralitzar les activitats previstes per a l’any següent, que van anar des d’una exposició i l’edició d’un llibre commemoratiu a la Festa de l’Estiueig. Val a dir que, arrel de la pandèmia, també es va dur a terme un Kahoot dins el marc de “Som Cultura” l’any 2020.

La taula rodona “L’arribada del tren a Ribes de Freser: passat, present i futur” va repassar els orígens històrics de la línia de tren transpirinenc Ripoll – La Tour de Querol, tot plantejant les seves problemàtiques i les perspectives de futur. Hi varen participaran historiadors, polítics locals del Ripollès, responsables de Ferrocarrils de la Generalitat i va estar moderat pel periodista Carles Gorini.

És ja dins els actes de Sant Jordi del 2021, el passat dissabte 24 d’abril, quan es va inaugurar l’exposició i la presentació del llibre Cent anys de l’arribada del tren a Ribes de Freser dels autors Miquel Sitjar, Joaquim M. Puigvert i Vicenç Orta, i va comptar amb la presència de Joaquim Nadal, director de l’institut de Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona. L’exposició ubicada actualment el passeig Guimerà s’estructura amb diversos blocs temàtics seguint el guió del llibre.