Quatre rescats al Ripollès en dos dies

Tres de les víctimes estaven fent barranquisme

Rescat al barranc de Núria
Rescat al barranc de Núria | Bombers
Pere Pratdesaba
26 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:25h
Cap de setmana de molta feina per als Bombers de la Generalitat, en els quals van haver d'intervenir els GRAE. En total, han hagut d’actuar en quatre rescats, un el dissabte i tres el diumenge.
 

El dissabte, a les 10.48 h, es va haver d’evacuar amb helicòpter una persona que va patir un accident fent barranquisme, baixant del riu. El sinistre va tenir lloc a Queralbs, segons ha informat el portaveu de Bombers a NacióRipollès, en una zona que no era accessible a les ambulàncies.
 
El diumenge, dos accidents més al barranc de Núria. En el primer, a les 14.22 h, una dona va caure fent barranquisme i es va donar un fort cop a l’esquena, per la qual cosa va haver de ser evacuada a l’Hospital de Campdevànol. El segon, un home va caure de cinc metres del Salt del Sastre i va ser evacuat a l’Hospital Trueta de Girona. Finalment, a les 16.19 h, una persona va impactar contra una pedra en un camí pla i es va trencar un metatarsià del peu. L’accident va vessar al refugi de Coma de Vaca.

Una imatge curiosa
Una de les imatges curioses que van deixar els rescats va ser la de l’helicòpter dels GRAE estacionat a tocar del cremallera de Núria, a la zona del baixador de Fontalba. L’aeronau va aprofitar l’antic traçat ferroviari, a tocar de la boca nord del túnel del Roc del Dui, convertit avui en un mirador on paren alguns dels serveis “premium” del cremallera.
;