Infraestructures

El Consell Comarcal revisa amb els governs català i espanyol les infraestructures pendents

Doble reunió amb representants dels dos executius

per NacióRipollès, 22 de juliol de 2021 a les 16:30 |
Reunió de la Taula Comarcal d'Infraestructures | Consell Comarcal del Ripollès
El Consell Comarcal del Ripollès es va reunir aquest dimecres, per separat, amb representants dels governs català i espanyol per revisar les inversions pendents en infraestructures. Uns projectes que es debaten prèvia a la Taula Comarcal d'Infaestructures que aplega els diversos partits així com entitats de la societat civil del Ripollès.

Una de les reunions d'aquest dimecres va ser amb el Departament de Vicepresidència, Polítiques digitals i Territori. Es va realitzar amb la presència del secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i tècnics del departament. D’entrada, la trobada va servir per repassar l’estat del desplegament de la fibra òptica al Ripollès. El Govern, segons el Consell Comarcal, es va comprometre a tenir connectada, entre el 2021 i el 2022, el 96% de la població i tres quartes parts dels municipis de la comarca.


En l’àmbit viari, es van tractar qüestions com l’avenç de les gestions per construir rotondes al polígon Mas d’en Bosch i a la intersecció de la Font del Sant, a Ripoll, a més dels plans per seguir perllongant fins a Setcases la via verda que aquest estiu ja arribarà a Sant Pau de Segúries. En l’àmbit del transport públic es va traslladar la voluntat del Ripollès de gaudir de les funcionalitats del nou títol de transport T-Mobilitat i de seguir endavant amb la concreció del Pla comarcal de mobilitat, que és en fase de recollida de dades. 

També es va traslladar a la Generalitat la necessitat que contribueixi amb els ajuntaments pel que fa als esforços que suposa tenir nuclis de població disseminats, especialment a l’hora de proveir-hi serveis bàsics com l’aigua potable i la connexió a internet.Reunió amb el govern espanyol


També aquest dimecres, el president i el vicepresident primer del consell comarcal es van reunir amb representants del govern espanyol per traslladar-los algunes demandes pel que fa a infraestructures viàries. Concretament, la trobada va ser amb el subdelegat del govern d'Espanya a Girona, Albert Bramón; el cap de la demarcació de Catalunya de carreteres, del ministeri espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda urbana, Vicente Vilanova; i cap de la unitat de carreteres de Girona, Jorge Verdú.

La majoria d’afers posats damunt la taula tenien a veure amb l’N-260, l’Eix Pirinenc, que travessa transversalment el Ripollès. Se’ls van traslladar necessitats com millorar el traçat a l’alçada de les corbes de la colònia Llaudet (Sant Joan de les Abadesses) i de Ribamala (Ripoll), i la perillositat de les travessies la zona industrial entre Ripoll i Campdevànol i la del balneari de Montagut. També es va mostrar la preocupació pel mal estat del ferm, sobretot al tram dels túnels de Collabós. Tot això, sense oblidar obres de més envergadura com la variant nord de Ripoll i la de Ribes de Freser.

A la trobada es van posar de manifest la bona sintonia entre les parts. Els representants del ministeri van prendre nota de les demandes i van emfasitzar la importància de redactar els projectes d’aquestes obres com a primer pas per a fer-les realitat. Les dues parts es van emplaçar a fer una nova reunió de coordinació al setembre, convidant-hi també ajuntaments i Generalitat, atès que algunes d’aquestes obres impliquen diverses administracions alhora.

 

Participació