Quatre detinguts a Pardines per dues extenses plantacions de marihuana

Els Mossos van localitzar 5.335 plantes a l'entorn de la Collada Verda

Agents dels Mossos a les plantacions de marihuana de la Collada Verda a Pardines
Agents dels Mossos a les plantacions de marihuana de la Collada Verda a Pardines | Mossos d'Esquadra
NacióRipollès
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:17h
Els Mossos d'Esquadra van detenir la setmana passada, dijous 15 de juliol, quatre homes, d'entre 19 i 34 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Tal com explica la policia catalana, els fets res remunten a principis de juny, quan, gràcies a la col·laboració ciutadana, es va tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana.


Estava situada en una zona boscosa i de difícil accés coneguda com l'entorn de la Collada Verda de Pardines, la pista que uneix Pardines amb Vilallonga de Ter.

Després d'unes primeres indagacions, es va constatar que algú havia desbrossat una zona de bosc per instal·lar-hi el cultiu, aprofitant un ecosistema i l'aigua del riu Sagadell per regar les plantacions.

El mateix matí del 15 de juliol, agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) van inspeccionar la zona a peu, ja que és un indret boscós de difícil accés i, per tant, impossible accedir-hi amb vehicles motoritzats.

5.335 plantes
Aquests agents van localitzar dues plantacions separades per un torrent i van detenir els quatre homes que s'encarregaven del manteniment de les plantes. Durant la inspecció van localitzar unes 5.335 plantes de marihuana, en diferents estadis de creixement, dos hivernacles per germinar les llavors, substrats i eines pel conreu.

Els detinguts van passar el dia 23 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.