Campanya a Ripoll contra els sorolls nocturns

L'Ajuntament fa una crida al civisme

Els gots que formen part de la campanya
Els gots que formen part de la campanya | Ajuntament de Ripoll
Redacció
10 de juliol del 2021
L’època estival acompanya a gaudir del carrer, dels parcs, de les terrasses dels bars i restaurants i la  problemàtica del soroll nocturn s’incrementa. Per aquest motiu, per cinquè any consecutiu, l'Ajuntament de Ripoll porta a terme la campanya de sorolls nocturns i civisme.

Com cada any s’està repartint als  bars i restaurants de la vila un material de sensibilització que, en aquesta ocasió consta d’uns gots reutilitzables i uns posa gots il·lustrats amb la imatge de la campanya dissenyada per la ripollesa Anna Colomer i un recordatori de normes per viure en civisme.

L’estiu passat es va proporcionar als establiments un cartell per posar en un lloc visible  el lema “Viu, riu i respecta el descans veïnal … Moltes gràcies”. Vist que la majoria encara el conserven, enguany només es donarà a aquells que el sol·licitin.

Amb aquesta campanya no es vol prohibir, en cap cas, que la gent faci ús de carrers, places i terrasses durant la nit, sinó aconseguir que l’activitat no produeixi un soroll excessiu que suposi un destorb per al descans dels seus vilatans i vilatanes. Es tracta de cercar un equilibri entre el dret a gaudir de les terrasses i l’oci nocturn i el dret a descansar per part dels veïns.

Cosa de tots
"A Ripoll convivim persones amb diferents necessitats que s’han de satisfer sense crear molèsties als altres. El civisme i la convivència és cosa de totes i tots i per això la responsabilitat és compartida entre Ajuntament i ciutadania. Des del consistori es treballa diàriament per mantenir l’entorn urbà i combatre els actes incívics (que suposen un cost que ha de pagar tota la ciutadania) però és imprescindible que el ciutadà col·labori per tal que això sigui possible", diuen fonts municipals.
 

Cartell de la campanya. Foto: Ajuntament de Ripoll