turisme

Vols visitar Ripoll amb el Trenet Turístic?

La proposta consta de dos recorreguts, el patrimonial i el natura

per Redacció, 8 de juliol de 2021 a les 14:20 |
El Trenet Turístic | Ajuntament de Ripoll
Per cinquè any consecutiu, Ripoll oferirà l’oportunitat de descobrir la vila i el seu entorn amb el Trenet Turístic. L’experiència es podrà viure des del 16 de juliol fins al 22 d’agost i es podrà escollir entre dos recorreguts diferents: el patrimonial que ens descobrirà els llocs més emblemàtics de la vila, i el natura, que permet descobrir la natura que envolta el municipi.

El primer dia que estarà en funcionament serà el divendres 16 de juliol i el primer viatge d’estrena  es farà a les 10.30 h amb el recorregut patrimonial. Tots els recorreguts tindran el punt d’inici a la plaça Abat Oliba, davant el monestir. 


La venda de tiquets estarà establerta a l’oficina de turisme i el cost serà de 3 euros per als adults, 2 per als infants de 5 a 12 anys i gratuït per als menors de 5 anys. Per grups de més de 10 persones hi haurà una tarifa especial de 2 euros per persona.

Per quart any també s’oferirà un paquet que combinarà les entrades del conjunt monàstic, del Museu Etnogràfic de Ripoll i el recorregut amb el trenet. Aquesta opció tindrà un cost de 8,50 euros per als adults, 3,90 per als infants de 5 a 12 anys i gratuït per als menors de 5 anys. L’horari de  visites guiades al  conjunt monàstic serà cada dia a les 12.30 h i a partir del 31 de juliol s’incrementarà amb una visita en horari de tarda, a les 16.30 h. Si es vol gaudir d’una visita guiada programada,  caldrà abonar un suplement de 3,30 euros per adult.


Recorregut patrimonial


Recorregut urbà d’uns 30 minuts que passa pels llocs més emblemàtics de la població i inclou l’explicació del que es va veient. El recorregut és circular: comença i acaba a la plaça Abat Oliba.


Matí: 10.30 h - 12.00 h     
Tarda: 18.15 h - 20.00 h

Recorregut natura


La proposta d’aquest recorregut inclou la possibilitat de fer diverses combinacions. El tren sortirà de la plaça Abat Oliba i anirà fins a la zona de pícnic de la font del Tòtil i la Roca. Des d’aquest indret, l’usuari podrà triar tornar amb el trenet o bé fer-ho a peu (últim tren de tornada a les 18.30 h). La durada d’anada amb el trenet fins a la font del Tòtil i la Roca és d’uns 15 minuts. Si es decideix fer la tornada a peu, cal comptar amb 45 minuts. Recomanable per a famílies amb nens i per a persones que gaudeixen d’estar en contacte amb la natura.

Matí: 11.15 h - 12.45 h         
Tarda: 17.30 h - 19.00 h
 

Recorreguts i horaris del Trenet Turístic de Ripoll by naciodigital on Scribd

 

Participació