Jordi Munell: «Tenim dos anys per continuar millorant la vida de les persones»

L'alcalde, que ha arribat a la meitat del seu mandat, remarca la capacitat de la localitat per adaptar-se a la situació de la pandèmia

Jordi Munell, alcalde de Ripoll
Jordi Munell, alcalde de Ripoll | Aj. de Ripoll
Martí Solà
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:31h

El passat 15 de juny va fer dos anys de la constitució de l’actual Ajuntament de Ripoll per a la legislatura 2019-2023. Ara, a l'equador del mandat, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, fa balanç dels primers dos anys i detalla els principals projectes de futur de la localitat.

Munell ha volgut posar èmfasi a la capacitat que ha tingut la localitat d'adaptar-se a la situació de la Covid-19 i ha recordat les víctimes i les famílies que han patit la pandèmia. 

En quant a actuacions realitzades, ha destacat la mobilització de recursos europeus en inversions a Ripoll per valor de 2,5 milions d'euros, amb una aportació municipal de només 900.000 euros. En l'àmbit de la cultura i els serveis, ha apuntat també la creació d'habitatge de lloguer per a joves i les millores de les instal·lacions a les escoles públiques. En l'apartat econòmic, ha destacat les bonificacions i ajuts a l'obertura de nous establiments i la posada en marxa del Pla estratègic de comerç i turisme. I en quant al territori, s'han reasfaltat diversos carrers i millorat alguns barris, s'han rehabilitat habitatges del barri vell, s'ha reparat el pont de Ripoll i s'ha canviat l'enllumenat públic.
 

Jordi Munell, alcalde de Ripoll Foto: Aj. de Ripoll


Munell també s’ha referit a la propera meitat de la legislatura: “Tenim al davant dos anys amb un full de ruta centrat a millorar la vida de les persones i continuar fent de Ripoll una ciutat plena d’oportunitats per a tothom”, ha assegurat.

Un nou impuls al municipi
L’alcalde ha volgut posat en valor també projectes que formen part de l’estratègia de ciutat, que segueixen els pilars del programa de govern 2019-2023, i que permetran millorar globalment Ripoll posant èmfasi en la millora assistencial, l’acompanyament a les persones més necessitades i a l’impuls de la localitat en el camp social, educatiu i cultural.

D'aquests, Munell n'ha prioritzat alguns: mantenir la rehabilitació d'habitatges al barri vell, completar el vial per a vianants i ciclistes del Passeig del Ferro des de l’Estació Nova fins a Castelladral, completar el projecte del Parc de la Devesa del Pla o restaurar edificis del patrimoni municipal, entre d'altres.