Vaga de recollida d'escombraries al Ripollès a partir del 6 de juliol

La plantilla d'UTE Vigfa-Urbaser critica que s'hagin bloquejat les negociacions del nou conveni col·lectiu

per Redacció, 26 de juny de 2021 a les 19:00 |
Una zona de contenidors de Ribes de Freser, en una foto d'arxiu | Ajuntament de Ribes de Freser
La plantilla d'UTE Vigfa-Urbaser, que realitza el servei de recollida d'escombraries del Consell Comarcal del Ripollès, ha convocat una vaga indefinida a partir del dimarts 6 de juliol. El motiu, segons explica CCOO, és el bloqueig en les negociacions del nou conveni col·lectiu de l'empresa que "doni sortida a les necessitats dels treballadors que presten el servei".

Segons el sindicat, la negociació "es troba totalment estancada" i creu que la intenció de l'empresa i del Consell Comarcal és "mantenir les condicions laborals i esperar a l'adjudicació a una nova contractista de serveis". Per ells, les condicions dels treballadors "no es poden sotmetre exclusivament als interessos de les empreses adjudicatàries o les administracions".


Des del sindicat alerten que "després de més d'un any de negociació i tenir un acord que mantenia el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores, no s'entén que estigui bloquejat". També recorden que la plantilla de recollida d'escombraries del Ripollès "ha estat treballant durant tota la pandèmia i en situacions on el risc era molt elevat i desconegut".

 

Participació