Ripoll

​Ripoll acull l'exposició dels 40 anys de Ferrocarrils de la Generalitat

La mostra s'estructura en sis àmbits temàtics al voltant de la història de la companyia

L'exposició | Ajuntament de Ripoll
per Martí Solà, Vic, Catalunya | 26 de juny de 2021 a les 17:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll acull des del 23 de juny l’exposició "40 anys compromesos i preparats per al futur" de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). 

La mostra, que s’emmarca dins el programa d’actes commemoratius dels 40 anys de la creació d’FGC, fa un recorregut per la seva història a través d’un dels trets que més han caracteritzat la companyia: la capacitat d’adaptació de les seves línies a la gran diversitat del territori català. 


L’exposició es pot visitar els dies 25, 26 i 27 de juny i els 2, 3, 4, 9, 10 i 11 de juliol, de 18 a 20 h els dies feiners, i de 12 a 14 h i de 18 a 20 h els dissabtes, diumenges i festius.

S'hi poden diferenciar sis àmbits temàtics al voltant de la història de la companyia ferroviària catalana: els orígens de la xarxa ferroviària d’FGC, el naixement dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el turisme i la muntanya, el metro del Vallès i el metro del Baix Llobregat, la via de Lleida a la Pobla, i el present i futur d’una xarxa ferroviària innovadora.


Estrena a la Generalitat


La mostra es va exposar per primera vegada el 5 de setembre del 2019 al Palau de la Generalitat, coincidint amb l’acte oficial de commemoració dels 40 anys de la companyia ferroviària. Ara ha arribat a Ripoll, un dels punts neuràlgics pel que fa a la història ferroviària del nostre país.

 

Participació