cultura popular

Fotos | Coll d'Ares escampa la Flama del Canigó arreu dels Països Catalans

"La Flama és viva. Viu-la", lema d'enguany

per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 23 de juny de 2021 a les 20:43 |
Les entitats i els municipis han encès la Flama a Coll d'Ares | Som Països Catalans
La Flama del Canigó s'ha tornat a estendre arreu dels Països Catalans després d'un any marcat per la pandèmia i ha arribat a més de 3.000 punts. Enguany ho ha fet sota el lema "La Flama és viva. Viu-la!", un missatge de resistència cultural i popular després del coronavirus. Podeu llegir el manifest a sota. Com cada any, la Flama s'ha renovat al Canigó, i centenars de voluntaris i equips de foc, amb l'ajuda dels Agents Rurals, l'han distribuït arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'anar encenent les fogueres de la nit de Sant Joan. Entre aquestes, la del Ripollès, que ha arribat a la majoria de poblacions de la comarca. 

Aquest any però, i per primera vegada a la història, s'ha fet la regeneració al Canigó a les 12.00 hores del 22 de juny i no a la mitjanit, ja que hi ha toc de queda nocturn a la Catalunya Nord. Han accedit al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc.


Al llarg d'aquest dimecres, dia 23 de juny, s'han diversos actes a Coll d'Ares, començant per una ballada de gegants a les 10 del matí. També hi ha hagut un concert de música tradicional, l'actuació de Joan Usart i sardanes, fins a tres quarts de quatre, quan s'ha fet la rebuda de la Flama del Canigó, portada pels nord-catalans. Seguidament s'ha encès el peveter-escultura Flama d’Arrels, s'han fet els parlaments oficials i s'ha repartit la Flama a totes les entitats i pobles que han vingut a buscar-la per tal d'escampar-la arreu dels Països Catalans.

Flama del Canigó 2021 by Pere Pratdesaba on Scribd

Manifest de la Flama del Canigó 2021 by Pere Pratdesaba on Scribd


 

 

Participació