agressions sexuals

No toquis la pera!

La campanya de prevenció d'agressions sexistes torna als instituts del Ripollès

per Redacció, 19 de juny de 2021 a les 16:28 |
Polseres de la campanya | CCR
Al llarg d’aquest mes de maig, la campanya “No toquis la pera!” ha tornat als patis dels diferents instituts de la comarca. Aquesta proposta, que es va iniciar l’any 2019, està centrada en la prevenció d’agressions sexistes, sobretot en espais d’oci, però també en qualsevol altre espai. Els seus objectius són conscienciar i visibilitzar aquest tipus d’agressions entre la població.

La reactivació d’aquesta campanya va lligada directament a l’aprovació del Protocol d’Abordatge de les Violències Sexuals als espais d’oci del Ripollès per part del Consell Comarcal del Ripollès i la majoria dels municipis de la comarca. Una de les accions previstes dins del protocol és reactivar d’aquesta campanya entre la població.


De forma periòdica, les tècniques de Joventut van als patis dels diferents centres educatius de secundària de la comarca a través del projecte Punt Jove. En aquests espais, realitzen dinàmiques i estan en contacte amb les persones joves. Aquesta aproximació permet treballar amb els joves de forma directa i propera.

En el marc de la campanya “No toquis la Pera!” s’ha realitzat una dinàmica que ha permès identificar conductes i actituds violentes que es poden donar en el context de les relacions sexuals i afectives. Es tracta, doncs, d’una activitat que permet treballar els objectius de la campanya: visualitzar i prevenir les violències.


A banda de la dinàmica, s’ha repartit material de difusió com polseres, xapes i adhesius entre les persones joves.

 

Participació