El Ripollès estrena un web centralitzat per a promocionar el turisme

RipollesTurisme.cat recull les activitats més interessants que es poden fer a la comarca, els indrets més turístics i una guia gastronòmica i d'hostaleria

Pere Pratdesaba
17 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:44h
Una imatge de Montgrony al web
Una imatge de Montgrony al web | Consell Comarcal del Ripollès
El Consell Comarcal del Ripollès segueix millorant el posicionament de la comarca com a destinació turística de referència. En aquesta ocasió s’ha presentat el nou portal web de turisme: RipollesTurisme.cat, que inclou un recull de les activitats més interessants que es poden fer a la comarca, els indrets més turístics i una guia gastronòmica i d'hostaleria.

Es tracta d’una iniciativa impulsada en el marc del pla de promoció del turisme de natura L’experiència dels Pirineus més autèntics, un projecte dotat globalment amb 1.966.107,57 euros, aportats per la convocatòria 2014-2020 del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder), administrat pel Departament de la Presidència, i pel Pla de foment territorial del turisme, del Departament d’Empresa i Treball.

Durant la presentació, el president de l'ens comarcal, Joaquim Colomer, s’ha felicitat pel fet que el Ripollès disposi d’aquest portal nou, ja que per primer cop el consell comarcal té un web de turisme propi. Ha explicat que s’hi ha fet “un bolcat d’informació molt important, perquè partíem de zero” i ha celebrat que “per fi el Ripollès va a la una, en turisme”, també amb una marca turística que ja suma un any d’antiguitat i que engloba els 19 municipis. Així mateix, Colomer ha destacat la importància d’apostar pel turisme, ja que actualment representa el 65 % de l’economia comarcal.

També a participat a la presentació el conseller comarcal de Turisme. Xavier Guitart: “És el moment de posicionar-nos com a Ripollès”, treballant amb una estratègia conjunta de tota la comarca, ha insistit. “Ens hem adonat que per separat, el Ripollès és molt dèbil”, ha subratllat, en relació a un web que troba molt dinàmic i accessible per a tot tipus d’usuaris i que “marca la diferència”. “Estem fent un tomb al turisme del Ripollès i a la manera de treballar del Ripollès”, ha reblat.
 

Presentació del nou web al Consell Comarcal del Ripollès. Foto: Consell Comarcal del Ripollès


També ha posat en relleu la col·laboració entre el sector públic i el sector privat tant pel que fa al disseny com els continguts i ha agraït la feina feta pels tècnics del projecte Feder.

El Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona també ha volgut donar suport a la presentació del web. És per això que hi ha participat la responsable de màrqueting en línia de l’organisme, que ha defensat que aquest web “serà un mitjà molt important per seguir posicionant el territori i donar a conèixer tota l’oferta turística”.
Imatge visual atractiva 
El nou portal de turisme del Ripollès s’ha desenvolupat per ser un web molt atractiu a la vista. L’aparença hi juga un paper molt destacat, ja amb la visualització d’un vídeo a tota pantalla, tan bon punt s’hi accedeix. La forta presència d’imatges ha estat possible arran de la creació recent d’un banc de fotografies i vídeos dels 19 municipis, que darrerament ja s’han anat emprant per fer accions publicitàries.

Els continguts també hi prenen molt relleu. Hi ha informació sobre els atractius turístics de tots els municipis, el parc natural i la comarca en general. Hi ha la fitxa de cadascun dels restaurants i allotjaments que han facilitat les dades necessàries per ser-hi inclosos, així com de les activitats organitzades per empreses del sector. També hi ha informació sobre com arribar al Ripollès, com moure’s per la comarca, de senderisme, esports de muntanya, cultura i patrimoni, activitats i experiències úniques per a tots els públics ofertes tant pel sector públic com el privat. Per exemple, hi ha cercadors amb diversos filtres per trobar l’activitat que més s’ajusta al visitant o una base de dades amb més de 150 rutes de senderisme, on es poden aplicar filtres segons distància, dificultat, municipis i durada, per escollir la més adequada a cadascú.

Paral·lelament, i en un vessant tècnic, s’ha treballat per aconseguir que els usuaris, independentment dels coneixements informàtics que tinguin, hi naveguin amb comoditat i puguin trobar la informació necessària per planificar i gaudir d’una estada al Ripollès. I, amb la voluntat de donar el màxim de versatilitat, el web s’adapta a tot tipus de suports com ordinadors, pissarretes o telèfons mòbils. Properament estarà disponible també en francès, anglès i castellà. Tot plegat és el resultat de pràcticament un any de feina.