bicicleta

Un projecte vol unificar les rutes de BTT, «gravel» i bicicleta de carretera del Ripollès

Ja es poden consultar els diferents recorreguts al web d'R-Tracks

per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 9 de juny de 2021 a les 13:51 |
Una de les rutes del projecte | R-Tracks
R-Tracks és un nou projecte que vol unificar les rutes de BTT, gravel i bicicleta de carretera en una sola web, a través de la qual es puguin descarregar tots els tracks de les mateixes. Està impulsat per un conjunt d’esportistes als quals l’Ajuntament de Ripoll ha donat suport. La setmana passada es va presentar oficialment a Ripoll, amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament, Josep Isern, i el cap d’Esports, Jordi Garriga, acompanyats de Joan Llordella, Aleix Fàbregas i Marc Carós, impulsors de la iniciativa.

“Des del servei municipal de l’esport hem volgut ajudar-los a unificar les rutes. Ens agrada que sigui un projecte vocacional dels seus impulsors”, comenta Jordi Garriga. L’objectiu és que R-Tracks ajudi a atraure més turisme esportiu a Ripoll i comarca, implicant també als establiments restauradors i hotelers.


Així mateix, s’està treballant amb el Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament per seguir fent créixer el projecte a tot el Ripollès. Josep Isern explica que des de l’Ajuntament s’ha donat una subvenció a l’entitat dels impulsors per la neteja i manteniment dels camins i itineraris. “Moltes de les rutes d’R-Tracks surten del centre de tecnificació esportiva de l’Avellaneda, on la gent hi pot aparcar, dutxar-se o netejar la bicicleta”, expressa Isern.

Al web d’R-Tracks, que es troba en constant creixement, es poden consultar totes les rutes que hi van penjant i descarregar-les. Hi ha rutes de BTT de diferents nivells, de gravel circulars o en el format bikepacking o per carretera. Intenten descobrir carreteres secundàries o camins desconeguts, passant per molts indrets del Ripollès i les comarques frontereres.

 

Presentació del projecte a Ripoll. Foto: Ajuntament de Ripoll

 

Participació