La Molló Trail canvia el recorregut per no entrar a la Catalunya Nord

La prova es disputarà aquest diumenge

La cursa transfronterera
La cursa transfronterera | Josep M. Montaner
Redacció
02 de juny del 2021
Actualitzat el 03 de juny a les 11:42h
Tot a punt per a la vuitena edició de la Molló Trail, que tindrà lloc aquest diumenge, 6 de juny. L'any passat, es va anul·lar a causa de la pandèmia. La cursa de muntanya transfronterera rememora el camí que van fer molts homes i dones quan, al final de la Guerra Civil, van haver-se d'exiliar cap a França. 

Per tal de garantir la seva celebració es va decidir traslladar la data de la cursa de principis de maig a principis de juny. A més, s'aplicaran totes les mesures de seguretat que corresponguin. 

Com en anys anteriors, la cursa tindrà dos recorreguts, de 43 km i 21 km. Enguany discorre pels paratges de Molló, Coll d'Ares, Espinavell i Setcases, a la part més oriental del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

​A causa de la situació de pandèmia aquest any no és possible creuar al nord de la frontera, en territori francès, pel què ha calgut modificar el recorregut de la cursa de 43 km. Així, la Molló Trail de 43 km surt de Molló i ressegueix el Camí de la Retirada fins a Coll d'Ares, passant pel Riberal, el Pla dels Bous, La Casilla i Coll Prugent. Des de Coll d'Ares segueix per la carena cap a Costabona, per després baixar cap a Setcases per Vall-llobre. Des d'allà es retorna a Molló pel Puig de les Agudes i Puig Sistra.

La Molló Trail de 21 km surt de Molló i ressegueix el Camí de la Retirada fins a Coll d'Ares, passant pel Riberal, el Pla dels Bous, La Casilla i Coll Prugent.  Des de Coll d'Ares segueix per la carena fronterera, amb magnífiques vistes sobre el massís del Canigó i el Costabona. A Coll Pregon es pren direcció Espinavell, i d'allà fins a Molló pel veïnat de Els Grells.