FGC

Marta Subirà, nova presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat

El fins ara màxim representant d'FGC, Ricard Font, passa a ser número dos del conseller Jordi Puigneró

per Víctor Rodrigo, Barcelona | 1 de juny de 2021 a les 12:50 |
Marta Subirà i Damià Calvet | Martí Albesa
Marta Subirà serà nomenada aquest dimarts nova presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), segons ha avançat la SER i ha confirmat l'ACN. Subirà era fins ara secretària de Medi Ambient.

La nova dirigent d'FGC substituirà en el càrrec Ricard Font. El fins ara president dels ferrocarrils catalans passar a ser la mà dreta del conseller Jordi Puigneró a la Vicepresidència de Polítiques Digitals i Territori.


Subirà és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb l’especialització en Dret Administratiu i Públic de Catalunya. Ha complementat la seva trajectòria acadèmica amb estudis de postgrau de Comunicació Corporativa i Institucional a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de Gestió Pública i Col·laboració Públic-Privada a ESADE, i de lideratge en la gestió pública a l’IESE.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, va ser directora general de Polítiques Ambientals del Govern (2011-2016); tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Mobilitat a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2007-2011) amb responsabilitat sobre les polítiques d’avaluació ambiental, gestió d’espais naturals, qualitat ambiental, sensibilització i educació ambiental i polítiques contra el canvi climàtic, entre altres. Finalment, va ser regidora de Comunicació, Serveis Generals i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Sant Cugat (1999-2007).


Va iniciar la seva experiència professional a Ràdio Sant Cugat. Ha col·laborat com a docent en diversos programes de post-grau.
 

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà.  Foto: Albert Hernàndez

 

Participació