​Beget, un dels pobles més macos de l'Estat

Camprodon rep la distinció a la fira Fitur de Madrid

L'esgléia romànica de Sant Cristòfol de Beget.
L'esgléia romànica de Sant Cristòfol de Beget. | @gencat.
Redacció
29 de maig del 2021
Beget ha entrat a formar part de la xarxa de pobles de l’assocació Pobles més macos d’Espanya. El lliurament del certificat s’ha fet, juntament amb 10 localitats més, en el marc de la Fira de Turisme de Madrid, Fitur, on també s’ha presentat i entregat la nova guia de turisme 2021, on Beget hi té un protagonisme especial. L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, ha recollit la distinció en persona. 

Francisco Mestre, president de l’associació, ha destacat que “avui estem canviant la història de molts dels nostres pobles, com ja va passar amb d’altres que van entrar abans. Junts farem tot el possible per implementar les mesures reals per ajudar l’Espanya rural a recuperar la població.

Anteriorment, a la xarxa només hi havia un altre localitat catalana. Es tracta de Bagergue, a la Vall d’Aran.

L’associació, al seu web, destaca de Beget que “amb poc més de 20 habitants, ha mantingut la seva essència durant anys, gràcies a una accés allunyat dels grans circuits i una cura exquisida del seu patrimoni”.  També recomana visitar el Castell de Rocabruna i l'església de Sant Cristòfol de Beget, on s’hi troba la talla de fusta de la Majestat de Beget.
 

Camprodon, present a la fira Fitur de Madrid. Foto: Ajuntament de Camprodon