Un observatori d'ocells, nova oferta de turisme de natura a Vall de Núria

L'estació de muntanya també acull una exposició itinerant sobre el gall fer

Observant ocells a Vall de Núria
Observant ocells a Vall de Núria | Vall de Núria / FGC
Redacció
24 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:46h
Vall de Núria amplia l'oferta de turisme de natura amb un observatori ornitològic que va estrenar aquest dissabte. L'Observatori d'Ocells servirà per donar a conèixer als visitants la varietat d'ausque es poden descobrir a l'entorn de l'estació i està situat al mirador del llac, al costat oposat de la Creu d'en Riba.

L’equipament compta amb plafons que permeten distingir les diferents espècies d’ocells que habiten la zona, com rapinyaires, còrvids o orenetes.

Paral·lelament, Vall de Núria acull una exposició temporal sobre el gall fer. Tots podem ajudar el gall fer busca donar a conèixer aquesta espècie, conscienciar la població sobre la seva situació i divulgar les recomanacions pràctiques per col·laborar en la seva conservació.

Al llarg de la mostra, els visitants poden conèixer l'aspecte d'aquest ocell, l'hàbitat on viu, com es distribueix a Catalunya i quins són els efectes que els provoca l'activitat humana, entre d'altres. Es podrà visitar al Centre d’Interpretació de Vall de Núria fins al dia 10 de juliol.
 

El nou observatori ornitològic de Vall de Núria. Foto: Vall de Núria / FGC


Coincidint amb la inauguració de l'observatori i l'exposició, el president de FGC, Ricard Font, va visitar Vall de Núria juntament amb el president de la junta rectora del Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser, Josep Coma i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles.

Ambdues actuacions formen part de les accions conjuntes que, anualment, realitzen les estacions de FGC i els parcs naturals de Catalunya per promoure la biodiversitat i preservar i donar visibilitat a aquests espais naturals.
 

Ricard Font (esquerra), a l'interior del nou observatori ornitològic. Foto: Vall de Núria / FGC