Nou Govern

Teresa Jordà repetirà com a consellera

L'exalcaldessa de Ripoll continuarà a Agricultura però sumarà les competències de medi ambient

per Joan Serra Carné / Oriol March, 24 de maig de 2021 a les 10:25 |
Teresa Jordà, en una imatge recent | Cristina Botey
Teresa Jordà continuarà al Govern. L'exalcaldessa de Ripoll repetirà com a consellera d'Agricultura però amb un departament que es veurà reformulat i ampliat assumint bona part de les competències de medi ambient de l'antic Departament de Territori i Sostenibilitat.

Concretament, Jordà serà consellera d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació. Es tracta d'un canvi de denominació i de competències amb el qual el nou govern de Pere Aragonès vol destacar la importància de les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Tot i això, entitats i persones vinculades a l'ambientalisme, han lamentat que no s'hagi recuperat una conselleria exclusiva per a les polítiques climàtiques i ambientals.


Teresa Jordà va iniciar la seva carrera política a l'Ajuntament de Ripoll. Regidora d'ERC des del 1999, va ser alcaldessa durant vuit anys (2003-2011) gràcies a un pacte primer amb PSC i ICV i, posteriorment, només amb els socialistes. Poc després de deixar l'alcaldia, va ser escollida diputada al Congrés espanyol i reelegida el 2015 i el 2016. El 2018 va deixar Madrid per Barcelona per ser consellera del govern de Quim Torra. A les eleccions del 14-F va ser cap de llista per Girona i escollida per primera vegada diputada al Parlament de Catalunya.

Jordà és un dels noms tancats de la nòmina de consellers i conselleres d'ERC. Joan Ignasi Elena serà el nou titular d'Interior, Laura Vilagrà de Presidència i Roger Torrent d'Empresa. Alba Vergés podria continuar a l'executiu però canviant de cartera mentre que Josep González Cambray, número dos de Bargalló a Educació, podria ascendir a les màximes responsabilitats.

 

Participació