R3

Creen a Vic una oficina tècnica de suport al desdoblament de la línia de tren

El nou servei també té per objectiu fer el seguiment de les actuacions als perímetres de totes les estacions o treballar per construir una estació de mercaderies a Manlleu

per NacióRipollès, 22 de maig de 2021 a les 18:12 |
El cel i el tren empolsinats, a Vic | Emili Vilamala
Diverses entitats, empreses i representants de l'administració d'Osona han creat una oficina tècnica de suport al desdoblament de la línia R3 de tren. S'ubicarà a la seu de Creacció, al Casal de Convalescència de Vic, i comptarà amb un equip de tres persones (un expert, un enginyer i una persona de suport). L'oficina s'encarregarà de realitzar un seguiment exhaustiu del desdoblament de la línia R3 des del territori.

La decisió és una de les primeres accions de la "Comissió tècnica pel desdoblament de la línia R3 Osona-Ripollès", que es va constituir el gener. Entre els objectius, hi ha fer seguiment de les actuacions als perímetres de totes les estacions, així com treballar per construir una estació de mercaderies a Manlleu.


Es considera que el desdoblament afavoreix a la millora de la mobilitat d'Osona i altres comarques afectades, com el Ripollès, i alhora el desenvolupament sostenible (social, econòmic i ambiental). Amb l'aposta per aquest desenvolupament sostenible es vol millorar la qualitat de vida de les persones, millorar les seves oportunitats d'ocupabilitat i facilitar la captació de nou talent a la zona. També es vol afavorir la competitivitat i sostenibilitat de les empreses a través de la millora de la mobilitat de mercaderies.

La comissió està coordinada per l'Ajuntament de Vic, Ajuntament de Manlleu, Consell Comarcal d'Osona, Universitat de Vic – UCC, Cambra d'Osona, Consell Empresarial d'Osona, sindicats i entitats com ara l'associació Perquè no ens fotin el tren.


 

Participació