​Les obres d'urbanització de la colònia Llaudet acabaran en un mes

L'actuació ha comptat amb un pressupost d'1,7 milions d'euros i s'ha executat en cinc fases, des de l'any 2016

El conseller Damià Calvet ha visitat les instal·lacions
El conseller Damià Calvet ha visitat les instal·lacions | ACN
Redacció
17 de maig del 2021
Les obres d'urbanització de la colònia Llaudet, a Sant Joan de les Abadesses, acabaran el proper mes de juny. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per l'alcalde del municipi, Ramon Roqué; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; l'alcalde d'Ogassa, Josep Tremps; el president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer; el president de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, Eudald Castells, i el director de l'INCASÒL, Albert Civit, han visitat aquest divendres els treballs.

L'actuació ha comptat amb un pressupost d'1,7 milions d'euros i s'ha executat en cinc fases, des del 2016. L'Incasòl ha invertit 816.414 euros com a propietari majoritari de la colònia i la resta l'han aportat propietaris privats.

Durant visita Calvet ha recordat que a la colònia "hi havia una indústria potent que havia donat molta vida al Ripollès" i un cop va quedar sense activitat, "hi ha va haver la intervenció de la Generalitat, que va comprar gran part dels actius i ha anat fent les transformacions necessàries per aconseguir tornar-li la vida". En aquest sentit, ha remarcat la inversió d'1,7 milions en les obres d'urbanització per a posar les parcel·les a disposició dels inversors i ha posat en relleu que "estem tenint èxit; només ens queden 10.000 metres quadrats per vendre".

`
Calvet ha ressaltat que "a més de la part més nova, a la part històrica també anem posant activitat". Aquest mateix divendres, com a president de l'Incasòl, Calvet ha signat la venda a l'empresa Lersa Electricitat d'una parcel·la per a fer una nova subestació. Es tracta de més de 1.000 metres quadrats de sòl i diferents mòduls construïts de la parcel·la 3 de la colònia Llaudet, per un import de 92.764,69 euros.
 

El conseller Damià Calvet ha estat acompanyat de diverses personalitats de la comarca Foto: ACN


Lersa és una empresa de caràcter familiar i disposa actualment de dos centres de subministrament elèctric a Campelles i a Ribes de Freser i cinc subestacions situades a Ripoll, Campdevànol, Ribes i a Campelles.

Projecte museístic

El conseller també ha anunciat que amb l'Ajuntament s'està treballant per utilitzar els antics espais de la colònia per fer un projecte museístic.

Durant la visita a la colònia Llaudet, Calvet també ha visitat l'empresa dedicada a la decoració Artesania Pirineu, que es troba a la colònia des que el maig de 2016 van comprar una de les naus industrials i, posteriorment, l'any 2018, una de les companyies del seu grup, Decormark Santigosa, va adquirir la resta de la nau nova del sector.
 

La colònia Llaudet. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses