Els pressupostos participatius de Ribes aposten per fomentar l'afluència de visitants

L'opció amb més vots ha estat la proposta d'habilitar un pàrquing per a campers i autocaravanes

El municipi de Ribes de Freser
El municipi de Ribes de Freser | Wikipèdia
Redacció
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:19h
Un total de 135 veïns i veïnes de Ribes de Freser han participat en la fase de votació ciutadana dels pressupostos participatius del municipi, culminant així una exitosa primera edició d’aquesta iniciativa participativa. Aquesta xifra representa un 8,3% del cens de persones majors de 16 anys del poble (i, per tant, amb dret a vot), un resultat notable que situa la localitat per sobre de la barrera del 5% que habitualment s’acostuma a considerar com a llindar d’èxit d’aquest tipus de processos. Podeu consultar aquí els resultats de la votació.

El passat dilluns, 19 d’abril, va concloure el període per poder votar. En total han estat 19 dies de votació telemàtica.

De les 19 propostes sotmeses a votació, totes elles sorgides de la pròpia ciutadania, la més votada ha estat l’habilitació d’una zona d’aparcaments de campers i autocaravanes per tal de fomentar l’afluència de visitants al municipi. Aquest projecte ha rebut un total de 38 vots, seguida de prop (35 vots) per l’ampliació o creació d’una nova via ferrada, la dignificació del camí que envolta Ribes (34 vots) i la millora dels espais exteriors i pati de l’IES Ribes de Freser (33 vots).

Atès que el cost estimat de la proposta que ha quedat en primera posició ja exhaureix tot l’import sotmès a votació de la ciutadania, aquest serà el projecte que executi l’Ajuntament. Pel que fa a la resta de propostes, tot i no haver sortit escollides, també seran tingudes en compte per part del consistori de cara al futur.