La Festa Major de Sant Eudald encara la recta final

Els actes s'estan gaudint amb una bona afluència de públic

Un concert al davant del monestir
Un concert al davant del monestir | A. Urgell
Redacció
10 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:55h
Ripoll encara la recta final de la Festa Major de Sant Eudald, que finalitzarà aquest dimecres, 12 de maig. L’any passat, la pandèmia va provocar que la festivitat s'hagués de confinar. En aquesta ocasió, la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Ripoll han decidit proposar un seguit d’activitats, tot i la situació actual que obliga encara a ser molt prudent. A hores d'ara, hi ha una bona afluència de públic a tots els actes.

Podeu comprovar la programació en aquest enllaç. Com es pot veure, hi ha diversos actes pels quals és necessari reservar entrada prèviament, perquè s'ha de controlar l’aforament i les separacions entre els assistents. Encara que s’hagi de reservar lloc, totes les entrades són gratuïtes.

Així, s'han hagut de reservar entrades a l’obra de teatre del Cicle Íntims, el concert dels Superherois – Pop per xics, el concert de Marcel i Júlia, el de l’orquestra La Selvatana o a les havaneres amb el grup Port Bo.

A banda d’aquestes apostes culturals , també s'han mantingut els actes més tradicionals, com la missa i novena de Sant Eudald, el pregó (enguany a càrrec de la sanitària de l’Hospital de Campdevànol Núria Jiménez), els versots i la traca dels Diables, la tirada social al plat, un concert de sardanes, l’ofici solemne amb la benedicció del cotó i el cant dels goigs o els focs artificials, que aquest 2021 es podran veure des de molts més punts de la vila i no caldrà moure’s massa de casa per poder gaudir-los.

“L’assassí de Ripoll” i l’Scaperoom

Una de les novetats d’aquest any és el joc de poble “L’assassí de Ripoll”, que es dur a terme del 7 al 12 de maig pels carrers de la vila. Seràs tu el millor assassí o assassina? 

També com a novetat, el dilluns 10 de maig s’organitza un Scaperoom pel centre de la vila, de 15.30 a 20.30 h. La trama tracta sobre una bomba que s’ha trobat a la plaça del Monestir, que s’ha de desactivar abans de 40 minuts, tot desxifrant els enigmes, resolent proves i seguint pistes. En grups podran ser d'un màxim de sis persones.

Música a les places amb el Diürn

Des de la Comi i l’Ajuntament, s'intenta que aquesta versió de Sant Eudald pugui ajudar als sectors de l’hostaleria, la restauració i el comerç de la vila, que han estat castigats per la crisi de la pandèmia. Per això, dissabte, diumenge i dimarts s'han programat petits concerts o dj a les places Sant Eudald, plaça Gran, Abat Oliba i de la Lira per dinamitzar l’ambient, sota el nom de Diürn. Així mateix, per als més menuts hi ha un espectacle de circ, un altre de màgia i sessions de cinema.

Els actes seguiran el següent cap de setmana, amb la 54a Festa de la Llana com a reclam principal, el dissabte 15 de maig. També amb la primera edició del Ral·li Fotogràfic de Ripoll el mateix dia.

Des de la Comissió i l’Ajuntament s’està pendent de totes les mesures i normativa vigent del Procicat, per poder adaptar els actes a la situació que es doni. Per tant, aquests podrien patir canvis en cas que la normativa ho requerís.

Es demana gaudir de tots els esdeveniments amb la màxima prudència, passant-ho bé però amb responsabilitat, seguint les mesures de seguretat i higiene. S’ha buscat una programació de quilòmetre 0, amb actes per a totes les edats.

- Descarrega el programa de Sant Eudald 2021 en PDF