equipaments

Les obres del tercer carril de la C-17 en sentit nord començaran a la tardor

El Ripollès s'incorpora a l'Associació Xarxa-17

per Redacció , 3 de maig de 2021 a les 13:48 |
Obres del tercer carril de la C-17 en sentit sud | VOTV
Aquest divendres al matí s’ha fet telemàticament la trobada del Consell General de Associació Xarxa C-17, una iniciativa impulsada per les organitzacions públiques i privades  presidida per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que té com a objectiu el desenvolupament de l’economia productiva del territori que travessa aquest eix viari.

La trobada ha començat amb una nova incorporació a l’associació, la del Consell Comarcal del Ripollès. Tot seguit, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat les principals obres previstes a la carretera C-17. En aquest sentit, s’ha explicat que a finals de la primavera començaran les obres de millora d’accessos a Sant Martí de Centelles i que ja estan en marxa les obres de millora del ferm als trams Tagamanent-Centelles i la Garriga-Tagamanent.


Pel que fa a les obres d’ampliació del tercer carril en sentit nord al tram Parets-Granollers, s’ha informat que aquestes han estat recentment adjudicades i que es preveu que comencin coincidint amb el final de les obres del tercer carril en sentit sud a la tardor. També s’ha aprovat ja el projecte d’ordenació d’accessos de la C-17 a Granollers i Lliçà i és previst que les obres s’adjudiquin aquest mateix any.

Mayoral ha afirmat que "es constata que les inversions al voltant de la C-17 responen a les dinàmiques que havíem demanat des de la xarxa".


Nova comissió de seguiment de l'R3

Mayoral ha explicat, també, en quin punt es troben les inversions de la xarxa ferroviària de l'R3 després de la reunió mantinguda amb el Secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura. Així, ha informat del compromís que els projectes aprovats de desdoblaments en el tram Parets-La Garriga es licitin en breu. De fet, les millores de les estacions de Parets, Granollers, Les Franqueses i la Garriga ja estan en licitació. També ha informat del compromís de licitar l’estudi d’impacte ambiental del desdoblament del tram Centelles-Vic aquest mateix 2021.


El president de la Xarxa C-17 ha destacat molt especialment que es crearà una comissió mixta, on també estarà representat el govern de Catalunya, per fer el seguiment de la tramitació de l'adjudicació de les obres necessàries per al desdoblament entre Parets-La Garriga, de l'execució de les obres i també de la contractació de l'estudi de traçat entre Centelles–Vic.

Mayoral, en referència a les inversions a l'R3 reclamades pel territori, ha afirmat que "ho tenim enfocat però queda molta feina per fer i haurem de persistir. Però de moment hi ha una feina feta de lobby que ens ha sortit bé i que ara hem de rematar".

Presentació de la xarxa d’hospitals de l’àmbit de la C-17

El darrer punt de la trobada ha servit per explicar el projecte de l’Aliança C-17, la xarxa d’hospitals de l’àmbit de la C-17. La xarxa, iniciada fa 7 anys, està formada per cinc hospitals (Granollers, Vic, Sant Celoni, Mollet i Hospital Clínic de Barcelona) que donen servei a 1,5 milions de persones. El seu principal objectiu és millorar el servei a les persones des d’una perspectiva supramunicipal "que fomenti l’equitat, prioritzant la seva atenció de manera directe en el territori i evitant desplaçaments, i alhora compartint coneixements i recursos entre els professionals dels centres sanitaris".

En aquest sentit, el doctor Campistol, de l’Hospital Clínic, ha fet referència al nou centre de radioteràpia que hi haurà a Granollers. Ha explicat que "esperem que sigui una realitat el 2023 per poder fer la radioteràpia a tots els malalts de la C-17 i estalviar que s’hagin de desplaçar a Barcelona. Apropar aquest tractament als pacients serà la consolidació d’aquesta aliança entre hospital i un pas endavant molt important".

La Xarxa C-17 és una iniciativa impulsada per les organitzacions públiques i privades que té com a objectiu principal el desenvolupament de l’economia productiva del territori que travessa aquest eix viari.

 

Participació