Aquestes són les 11 propostes dels pressupostos participatius de Sant Joan

Els veïns i veïnes poden votar els projectes finals fins al 19 de maig

Redacció
01 de maig del 2021
Els primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han arribat a la fase final, en què els veïns i veïnes escolliran quina de les 11 propostes finalistes es duran a terme. Totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a la vila abans del febrer de 2021 podran emetre el seu vot a través de les butlletes en paper que s’han enviat a les llars i que trobaran als punts de votació o a través d’internet, accedint-hi a través de l’apartat de participació de la web del consistori.

Donada la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19 l'Ajuntament recomana votar a través d’internet, reservant-se prioritàriament el vot presencial a qui no pugui votar en línia. El període de votació estarà obert des del 28 d’abril i fins al 19 de maig (ambdós inclosos).

Els primers pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses, amb una dotació de 40.000 euros, es varen iniciar el novembre de l’any passat. En la primera fase es va demanar a persones i entitats que presentessin propostes. De 144 propostes presentades, 79 varen ser descartades perquè no complien amb les normes, dues ja estaven previstes, i 62 varen ser acceptades (i agrupades en 42, ja que hi havia veïns i veïnes que havien presentat propostes semblants).

El passat 13 de març, es va tornar a demanar la participació ciutadana en un taller de priorització de propostes en el qual es varen escollir les 11 finalistes pel seu interès col·lectiu: la renovació dels serveis del Pavelló Municipal d’Esports, la supressió de barreres arquitectòniques al passeig de La Plana, la supressió de barreres arquitectòniques a la carretera de Ripoll i al Pla del Roser, la supressió de barreres arquitectòniques al recorregut de la plaça Major fins al Consultori Local, millores a la llar d’infants El Molí Petit, la construcció d’espais d’aixopluc als patis de primària i secundària de l’Institut Escola Mestre Andreu, millores a l’edifici de Primària, la pavimentació de la pista de primària; la millora de la seguretat al parc infantil de la plaça Abadessa Emma i l’Abadia i i la millora de la palanca de la Batllia.

- Consulteu les propostes i voteu en línia