Consorci de l'Alta Garrotxa

Sant Aniol d'Aguja, sense cobertura per a mòbils, ja compta amb un polsador per a emergències

La instal·lació d’aquest equipament per part del Consorci de l'Alta Garrotxa millorarà la comunicació i la gestió d'incidències

per Redacció, Montagut i Oix | 27 d'abril de 2021 a les 12:20 |
El polsador d'emergències connectarà directament amb el Parc de Bombers d'Olot | @CAltaGarrotxa.
L’eix central de l’espai d'interès natural (EIN) en el sector de la Vall de Sant Aniol és la zona amb més freqüentació de l’Alta Garrotxa. En aquest àrea, al llarg de l’any, s’hi desenvolupa l’activitat de visita turística i senderisme, i en els mesos d’estiu hi ha, també, una gran activitat de bany als gorgs.

Per bé que es tracta d'un espai altament freqüentat (33.325 persones l'any 2020, en plena pandèmia), al sector de Sadernes i de Sant Aniol d’Aguja no hi ha cobertura de telefonia mòbil, ni tan sols del 112, per causa –principalment– de l'orografia i l'emplaçament, un fet que complica la gestió d’emergències i de la intervenció en cas d’accidents.


En aquest sentit, per a poder millorar la gestió de les emergències a la Vall de Sant Aniol, el passat 24 de febrer de 2020 es va signar un conveni de col·laboració entre el Consorci, els Amics de Sant Aniol d’Aguja i el Cos de Bombers d’Olot per a la instal·lació d’un polsador d’emergències a la rectoria de Sant Aniol d’Aguja.

Durant aquesta tardor i hivern s’han realitzat les tasques d’instal·lació del polsador i, actualment, ja es troba en ple funcionament per a oferir servei als visitants en cas d’emergència.


Aquest equipament permetrà comunicar-se directament amb el Parc de Bombers d’Olot, que podrà organitzar i mobilitzar els seus efectius en funció de les dades que es rebin a través del dispositiu, tot agilitant el temps i el tipus de resposta.

L’actuació correspon a una demanda històrica per a millorar la gestió de les emergències en una zona sense cobertura telefònica i amb una gran afluència.

 

Participació