Consell Comarcal del Ripollès

El Consell Comarcal del Ripollès construirà quatre depuradores noves

Les noves instal·lacions s'ubicaran a la Ral, a Sant Pau de Segúries; Toses; Gombrèn i Beget/Rocabruna, a Camprodon

per Redacció, 23 d'abril de 2021 a les 12:05 |
La depuradora de Ripoll i Campdevànol | Consell Comarcal del Ripollès
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Ripollès licitarà la redacció dels projectes per construir quatre noves plantes depuradores a la comarca: a la Ral (Sant Pau de Segúries), Toses, Gombrèn i Beget/Rocabruna (Camprodon). Per a l’elaboració de cadascun dels projectes s’hi destinarà 59.700 euros, el mateix import que es dedicarà a licitar l’estudi i diagnosi de l’eliminació d’aigües blanques al sistema de sanejament de Setcases. Aquesta operació, que es durà a terme amb tècniques com l’ús de càmeres, permetrà reduir l’entrada d’aigües pluvials o provinents de deus al sistema de clavegueram i al col·lector.

Aquesta inversió, que globalment ascendeix a 298.500 euros, es concreta en un conveni signat entre el Consell Comarcal del Ripollès i l’ACA. Correspon a la primera fase, prèvia a l’execució de les obres. El termini previst per concloure tant el projecte com l’execució és de quatre anys.


El Consell Comarcal s’encarregarà de licitar la redacció dels projectes i la futura execució de les obres, així com la gestió del servei. Tot plegat, per delegació de l’ACA, que és qui hi aporta el finançament.

Actualment, la xarxa de depuradores d’aigües residuals del Consell Comarcal del Ripollès està integrada per les estacions de Camprodon-Llanars, Nevà (Toses), Núria (Queralbs), Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Setcases. El consell comarcal gestiona aquestes depuradores atès que els ajuntaments li tenen delegada la competència del sanejament de les aigües residuals. El manteniment i l’explotació de la xarxa de col·lectors i d’estacions depuradores es fa per un import d’1,15 milions d’euros anuals, finançats per l’Agència catalana de l’aigua, amb un contracte que es va licitar el 2018.


Cada dia, tan sols les depuradores de Ripoll-Campdevànol, Ribes de Freser, Camprodon-Llanars i Sant Joan de les Abadesses juntes tracten aproximadament l’equivalent a vint vegades l’aigua de la piscina municipal de Ripoll.
 

 

Participació