La Residència Campdevànol diu «t'estimo» en un nou llibre per aquest Sant Jordi

El centre publica un llibre amb fotografies dels usuari

Redacció
22 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:08h
Roses a l'Hospital de Campdevànol, el Sant Jordi de l'any passat
Roses a l'Hospital de Campdevànol, el Sant Jordi de l'any passat | Hospital de Campdevànol

Aquest serà el novè any que la Residència Campdevànol publica un llibre per la diada de Sant Jordi. Una diada que tornarà a ser diferent, a causa de la Covid-19 i que els professionals del centre i les persones residents han volgut celebrar com sempre amb una publicació.

Enguany la inspiració ha estat a partir de l’expressió: "t'estimo". Sota aquesta premissa, els professionals de Campdevànol han donat forma a un llibre que recull diverses formes de dir "t'estimo" (en polonès, rus o japonès) il·lustrades amb les fotografies de setze persones residents.

Per Isabel Mir, directora de la Residència i Centre de Dia Campdevànol, "en un any marcat per la pandèmia i la Covid-19, tots hem hagut d'estalviar petons i abraçades, una de les coses més necessàries per al nostre benestar emocional. El que sí que ens hem pogut dir és que ens estimem, malgrat que ho hem hagut de fer de formes diferents i en la distància. Però ens agrada dir-ho i sentir-ho de qualsevol manera i en qualsevol idioma. Per això hem escollit aquest tema, per poder dir moltes vegades 't’estimo', tot jugant amb les fotografies dels usuaris que han volgut participar. El millor ha estat el somriure que se'ls dibuixava a la cara quan els dèiem que sortirien en un llibre, dient 't'estimo' en anglès, o en italià, o en croat".

El llibre, que combina aquestes fotografies d'usuaris amb les diferents formes de dir "t'estimo", és l'activitat central d'aquest Sant Jordi a la residència.

Aquesta publicació es podrà adquirir a la Residència Campdevànol durant tota la setmana de Sant Jordi. El llibre de la diada s'ha convertit ja en una tradició pel centre que, des del 2011, ha tret la inspiració en temes tan diversos com els jocs de carrer, receptes de cuina o poemes escrits pels mateixos usuaris. Per Isabel Mir, el llibre de Sant Jordi "és una oportunitat per donar-nos visibilitat i la millor forma d’oferir un record per a les famílies".