Jordi Iparraguirre digitalitza el llibre «Pirineu Català: Comarca de Camprodon»

L'enginyer informàtic ha adaptat el text al català actual

El portal ja es pot visitar
El portal ja es pot visitar
Redacció
19 d'abril del 2021
Actualitzat el 20 d'abril a les 9:07h
L’enginyer informàtic Jordi Iparraguirre i Vilarrasa, vinculat a Camprodon, pels seus orígens familiars i les seves habituals estades, és un apassionat de la vall i també de les noves tecnologies. En les seves hores lliures digitalitza espais de casa nostra per contribuir a fer arribar el nostre patrimoni natural i arquitectònic al món.

Fa uns anys ens sorprenia amb unes imatges panoràmiques d’indrets del municipi i avui ho ha tornat a fer amb el seu darrer projecte: la digitalització de l’emblemàtic llibre de Cèsar August Torres Pirineu Català: Comarca de Camprodon.

Tal com explica el mateix Iparraguirre, “dos motius m’han mogut de fer aquesta reedició. D’una banda l’estima a unes contrades que per orígens familiars trepitjo des de ben petit. De l’altra, la pròxima commemoració dels 170 anys del naixement (5 juliol 1851) i aviat els 100 anys de la mort (22 juny 1923) d’en Cèsar August Torras, fill predilecte de Camprodon per la seva tasca divulgadora de l’excursionisme i la comarca. I potser una tercera, poder gaudir de muntanyes i reviure grans paisatges tot vivint ara en un país força pla i en una època de confinaments i restriccions de moviment.”

Aquest treball, per posar a l’abast de tothom aquesta joia de l’excursionisme català, ha comportat hores de dedicació desinteressada de Jordi Iparraguirre que ara vol convertir l’edició digital en material descarregable, per a ebook, sense cap afany de lucre.

Iparraguirre explica com a curiositat que ha trobat algunes imprecisions d’ubicació en dues fonts i que ha adaptat el text al català actual.