La Unitat Covid del Ripollès ha fet més de 2.000 testos en només mig any

Es va crear el mes d'octubre per descongestionar l'atenció primària: fan les proves PCR i TAR i s'ocupen del rastreig dels contactes positius

Un test fet a Camprodon
Un test fet a Camprodon | Ajuntament de Camprodon
Redacció
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:44h
La Unitat Covid de l’ABS Ribes-Campdevànol i de l’Hospital de Campdevànol es va crear l’octubre de 2020, amb l’objectiu de descongestionar l’atenció primària, ocupant-se del rastreig dels contactes de positius, fent proves PCR i de TAR i donant suport a professionals. També han treballat amb les residències de l’àrea bàsica i les escoles.

Just ara s’ha complert mig any que va entrar en funcionament i se’n fa una valoració positiva. Les dades que se n’han extret han estat les següents.

S’han fet un total de 1.170 proves PCR, on 318 van resultar positives, mentre que de TAR (conegudes com a proves ràpides) se n’han practicat 909, resultant positius 131. S’ha de tenir en compte, a més, que els TAR no van arribar fins al mes de novembre. El mes que es van fer més PCR va ser a l’octubre amb 310, mentre que el mes amb més TAR va ser el desembre amb 409.

Pel que fa a les escoles, durant aquest primer mig any de la Unitat Covid, un total de 14 aules s’han hagut de posar en quarantena, afectant 229 alumnes i professors. Els mesos que més aules es van haver d’aïllar van ser el novembre i el desembre amb cinc  cada mes.

Per últim, les residències de gent gran han registrat 70 casos positius, 67 el mes d’octubre i 7 el desembre. Des d’aleshores no s’ha detectat cap més cas.
 

Gràfic de l'activitat. Foto: Unitat Covid
 

Gràfic de l'activitat. Foto: Unitat Covid