El CIT Ripoll posposa al 2022 l'elecció del nou pubillatge

Els actuals representants prorroguen la seva vigència fins a la primavera de l'any vinent

Els últims hereus i pubilles de Ripoll
Els últims hereus i pubilles de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
NacióDigital
08 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:44h
El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ha acordat suspendre, fins a l’any vinent, l’elecció dels nous pubilla, hereu, pubilleta i hereuet de la vila, la qual s’havia de celebrar a mitjans d’abril. Així, Aina Cortada, Lluís Garcia, Jana Camara i Jan Sala seguiran lluint la banda i la faixa de la capital del Ripollès. Els actuals representants prorrogaran la seva vigència fins a l'acte de proclamació, la primavera del 2022. Aquest és el segon any consecutiu que l’entitat pren la mateixa decisió.

En el context actual i en els mesos venidors l'entitat considera que no es podria celebrar un certamen en condicions òptimes i lluït com en les darreres edicions.

L'entitat considera que els nous representants han de viure el seu any de vigència com pertoca i també els actuals han de poder celebrar el comiat com es mereixen. Per tant, el relleu del pubillatge cal que es realitzi en unes condicions òptimes, tan organitzativament com en l'àmbit de les candidatures.

El Centre d’iniciatives i Turisme de Ripoll es va fundar el 1966. Té per objectiu promoure i donar a conèixer els valors tradicionals, així com els costums locals i comarcals amb la finalitat de preservar la identitat col·lectiva i donar a conèixer el vessant historicocultural del nostre país. Tot plegat, en col·laboració amb les institucions públiques i privades.

És en aquest marc que el CIT organitza l’elecció i la proclamació del pubillatge de Ripoll i organitza la Festa nacional de la llana i casament a pagès. Sens dubte, es tracten de dos símbols que han esdevingut emblemes de la vila tant portes endins entre els ripollesos i ripolleses, com als ulls de la resta de catalans i forans.