Ribes de Freser

Ribes de Freser inicia la votació dels seus primers pressupostos participatius

Els veïns podran escollir tres de les 19 propostes fins al 19 d'abril

per Redacció , 7 d'abril de 2021 a les 12:35 |
Arriba el moment de la veritat. Els primers pressupostos participatius de la història de Ribes de Freser encaren ja la seva fase final. Des del passat 1 d’abril i fins al dia 19 del mateix mes, tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats al municipi podran exercir el seu dret a vot i escollir les propostes que més els agradin d’entre les 19 que han esdevingut les finalistes del procés.

La votació es durà a terme de forma telemàtica a través del web decidimribes.cat i, per tal de votar, caldrà identificar-se amb el DNI, NIE o passaport i la data de naixement. Cada persona podrà escollir fins a un màxim de tres propostes d’entre totes les que formaran part de la votació final.


Atesa la situació sanitària, només es pot votar de forma telemàtica. No obstant, si algú té alguna dificultat o incidència en el procés de vot es pot posar en contacte amb l’Ajuntament a través del correu electrònic turisme@ajribesdefreser.cat.

Les propostes finalistes que se sotmetran a votació a partir del proper dia 1 d’abril són el resultat del procés de participació ciutadana iniciat el passat mes de setembre, en què tots els veïns i veïnes del municipi han tingut l’oportunitat d’enviar a l’Ajuntament idees de projectes de futur per a Ribes de Freser. En total es van rebre 52 propostes, 33 de les quals han estat desestimades perquè no complien amb algun dels requisits establerts a l’inici del procés. I és que, per tal de ser vàlides, les propostes havien de complir amb els criteris següents:


• Ser inversions de competència municipal
• Adequar-se a la normativa vigent i no contradir altres plans o projectes aprovats

• Ser projectes nous i no solapar-se amb altres projectes en curs
• No superar els 25.000 euros de cost
• No comprometre exercicis futurs

Un cop fet tot aquest procés de filtrat han quedat 19 propostes vàlides, que són les que ara se sotmetran a votació.

 

Participació