successos

Quatre rescats de muntanya al Ripollès aquesta Setmana Santa

Dos accidents van passar a Setcases i els altres a Ogassa i Sant Joan de les Abadesses

per Redacció , 6 d'abril de 2021 a les 11:39 |
Rescat d'una dona a Ogassa, el passat dijous | Bombers de la Generalitat
Un dia més, els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos rescats a la muntanya. Aquesta Setmana Santa, una afluència més alta de persones realitzant activitats al medi natural ha anat acompanyada d'un augment del número de serveis d’emergències en aquest entorn. Així, durant aquests dies de festa s’han atès més d’un centenar de serveis, una xifra rècord. El 2017 es van fer 82 rescats durant les vacances de Pasqua, el 2018 van ser 59 i el 2019, 37. D'aquests, quatre es van produir al Ripollès: dos a Setcases, un a Ogassa i un altre a Sant Joan de les Abadesses.

El passat dijous, 1 d'abril, una dona de 39 anys va caure de la bicicleta en un corriol a Can Guillem, a Ogassa. L'accident va passar a les 11.39 hores i la víctima es va lesionar una cama. Al lloc dels fets hi va anar una unitat GRAE amb l'helicòpter.


Aquest dilluns, una dona, que estava fent una excursió, va patir una fractura al turmell quan creuava el riu a la zona del Pla de Liens, a Setcases. L’avís de l’accident va arribar a les 13.26 hores. Al lloc, s’hi va desplaçar l’helicòpter amb la unitat GRAE, que la va estabilitzar i evacuar fins a l’helisuperfície d’Olot, on l’esperava l’ambulància del SEM per fer el trasllat fins a l’hospital comarcal.

El dissabte, a les 11.08 h, a Sant Joan de les Abadesses, un ciclista de 64 anys es va precipitar per un marge de 5 metres a la Serra del Boix. Un helicòpter de rescat amb GRAE i sanitaris va localitzar ràpidament l’accidentat, va fer baixar el personal de rescat, que va posar el ferit a la llitera i en van fer l’extracció i el transport fins el Parc de Bombers d’Olot.


També dissabte, a les 15.15 h, a Setcases, els Bombers van rebre un avís d’una muntanyenca precipitada pel Gra de Fajol Petit, i d’un grup en problemes que intentava baixar per un camí poc practicable. Es va activar l’helicòpter de rescat amb GRAE i sanitaris, que va trobar a la zona un grup de tres persones, al qual hi pertanyia la dona precipitada, que va resultar il·lesa. Hi havia, a més, quatre persones més acompanyades d’un gos que no comptaven amb l’equip adient, i que van ser evacuades amb helicòpter en bon estat de salut.

 

Participació