coronavirus

Els set punts de vacunació massiva al Ripollès

Salut els activarà tan bon punt disposi de les vacunes necessàries

per Andreu Merino , 4 d'abril de 2021 a les 20:02 |
La Sala Eudald Graells ja es va utilitzar per les eleccions del 14-F | Arnau Urgell
La Generalitat ja ha decidit quins seran els escenaris de la vacunació massiva contra la Covid-19, que s'activaran tan bon punt hi hagi vacunes disponibles. Seran la Fira de Barcelona, la Fira de Cornellà de Llobregat, la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya a Sabadell, el Pavelló Onze de Setembre de Lleida, el Palau Firal de Girona i el Palau d'Esports de Catalunya de Tarragona, segons han informat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa.

L'espai de la Fira de Barcelona a la plaça Espanya serà el més gran i es preveu que tingui capacitat per subministrat 20.000 vacunes diàries. El Pavelló Onze de Setembre ja és escenari de vacunació però Salut preveu ampliar-hi el desplegament quan es comencin a subministrar dosis a la població general. El Govern no descarta també sumar La Farga de l'Hospitalet com a punt de vacunació massiva.


El Govern ha dissenyat un pla amb tres tipus de punts de vacunació diferents. D'aquests, 443 seran en CAP i annexos, 46 en "punts intermitjos" i sis seran els grans recintes distribuïts arreu del país. El Camp Nou s'hi sumarà més endavant si és necessari i si hi ha prou dosis disponibles per fer una crida "massiva". Vergés ha assegurat que la Generalitat ja ha parlat amb el Futbol Club Barcelona per treballar conjuntament en aquesta possibilitat.

Pel que fa al Ripollès, ja hi ha set punts definits per a la vacunació a la població, que continuaran duent a terme els professionals de l’EAP Ribes de Freser-Campdevànol, EAP Camprodon i EAP Ripoll. Així, es preveu l’habilitació de diferents espais d’acord amb l’arribada de vacunes i gestionats des de la pròpia atenció primària.


A l’ABS Ripoll es manté el CAP Ripollès com a punt de vacunació i s’afegiria la Sala Eudald Graells i un edifici annex a l'IES Abat Oliba, ambdós a la mateixa localitat. Pel que fa a l’ABS Camprodon, es preveu un espai a Cal Marquès, al mateix municipi, i la Sala Escorxador a Sant Joan les Abadesses. I en relació a l’ABS Ribes de Freser-Campdevànol, es mantindrien els dos punts ja operatius al Casal d’Avis de Ribes de Freser i al Centre Cívic de Campdevànol. 

Salut encara no posa data a la vacunació en grans recintes i Vergés ha assegurat que s'activarà quan Catalunya disposi de més de 200.000 dosis de la vacuna a la setmana. Mentrestant, la vacunació a la població general es farà als CAP i altres espais més reduïts. Salut disposa de 10.000 professionals sanitaris que subministraran les vacunes.

 
L'objectiu del pla de vacunació massiva del Govern és tenir un 30% de la població immunitzada al juny i arribar al 70% a finals de l'estiu. La Generalitat ha assegurat que té capacitat per subministrar mig milió de persones cada setmana quan es disposin de més dosis.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació