El 33 estrena «Pugem a Núria amb cremallera», un recorregut en temps real

El reportatge es podrà veure aquest divendres, a les 23:25 h

Les imatges es van enregistrar després d'una nevada
Les imatges es van enregistrar després d'una nevada | CCMA
Redacció
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:27h
Divendres 1 d’abril, a les 23:25 h, el 33 estrenarà “Pugem a Núria amb cremallera”, un espai de 37 minuts gravat que ressegueix tot el recorregut del cremallera de Núria. Aquest espai es va enregistrar just després d’una nevada, el gener del 2020.

“Pugem a Núria amb cremallera” ofereix a l’espectador l’oportunitat de fer un recorregut molt especial d’un dels indrets més emblemàtics del territori, el cremallera de Núria.

En el pla seqüència d’una càmera situada a la cabina del conductor del cremallera i una altra a l’exterior, a la part del davant del cremallera, es grava tot el recorregut. La banda sonora d’aquesta peça ofereix talment el so ambient. La locomotora, el canvi de vies, la sonoritat peculiar de l’interior dels túnels i el contrast amb la de la natura oberta, són uns elements que s’uneixen al paisatge en una harmonia perfectament sincronitzada. Amb l’element afegit que l’enregistrament es va fer el gener del 2020, just després d’una nevada abundant.

El programa, realitzat per Antoni Juanet Julià, Marc Sansa i Xavi Martínez, ofereix l’oportunitat de contemplar l’espectacle i la llum d’un paisatge de rigorós hivern, en una peça audiovisual que recorre, en temps real, el trajecte del cremallera d’inici a fi en un format sorprenent, de ritme tranquil i relaxat.

El cremallera de Núria, que connecta Ribes de Freser amb Queralbs, té un trajecte de 12,5 quilòmetres amb quatre estacions i un baixador. La línia, que supera un desnivell d’uns 1.000 metres, s’enfila fins a una altitud de gairebé 2.000, fet que la converteix en el punt ferroviari més elevat a Catalunya.