mobilitat

Llum verda a la reforma de quatre estacions entre Parets i la Garriga

Liciten per 18,4 milions les obres de remodelació a l'R3

per Redacció, 2 d'abril de 2021 a les 14:35 |
L'estació de la Garriga | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol ha autoritzat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) a licitar –a través d'Adif- el contracte d'obres de remodelació de les estacions de la línia R3 de Rodalies de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i La Garriga. El contracte té un valor de 18,4 milions d'euros i un termini d'execució estimat de 28 mesos. 

Les actuacions s'emmarquen en els treballs previs a la pròxima duplicació de via de l'R3 en el tram Parets del Vallès-la Garriga, que permetrà absorbir un major nombre de circulacions i una reducció dels temps de viatge.


El projecte de remodelació de les quatre estacions consisteix principalment en l'ampliació i adequació de les andanes fins al 210 metres.


Segons el Ministeri de Transports, aquest allargament de les andanes permetrà la parada de trens Civia de cinc cotxes amb doble composició. També se substituiran els passos peatonals entre andanes tipus strail existents per uns altres passos inferiors adaptats a persones amb mobilitat reduïda, amb escales i ascensors.

Una altra de les actuacions previstes consistirà en l'adequació de la plataforma de maniobres de les vies de les estacions a la nova configuració funcional del projecte de duplicació de l'R3. Igualment es renovarà la superestructura de via i s'adequarà el sistema d'electrificació a la nova configuració. L'actuació podrà ser cofinançada a través del mecanisme "Connectar Europa" de la Unió Europea (CEF).

 

Participació