Sant Joan de les Abadesses decideix quins projectes passen a la final dels pressupostos participatius

L'acte tindrà lloc el proper dissabte a la tarda, al Pavelló Municipal d’Esports

Redacció
08 de març del 2021
Actualitzat a les 12:37h
Els primers pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses han arribat a la tercera fase del seu procés. Després que a finals de 2020 es recollissin les propostes de veïns i veïnes i tothom qui tingués relació amb la vila, aquests primers mesos de 2021 s’han treballat les diferents idees exposades per comprovar i classificar-les segons si complien les normes i requisits i eren vàlides, o si s’han descartat perquè no s’hi ajustaven o perquè l’Ajuntament ja tenia previst dur-les a terme. Els motius pels quals una acció ha estat classificada d’una forma o una altra, són públics i es poden consultar en un document que es pot trobar a l’apartat del web municipal. 

En total es varen presentar 144 propostes, de les quals 79 han estat descartades (per exemple, si el seu cost supera els 40.000 euros que s’hi destinen o no són competència municipal), dues ja estaven previstes i 62 han estat acceptades. Entre aquestes 62 propostes acceptades n’hi havia algunes que s’han agrupat perquè havien estat presentades per més d’una persona. Finalment, són 42 les idees que passen a la tercera fase, que definirà quines són les 10 o 12 propostes que s’acabaran exposant públicament i es votaran per escollir les que s’acabaran executant.

En aquesta fase actual de selecció de propostes que passaran a la fase final, també es proposa a la població participar-hi de forma activa. La tria es durà a terme el pròxim dissabte, dia 13 de març, a les 18.00 hores, al Pavelló Municipal d’Esports. Tots els veïns i veïnes que vulguin participar-hi s’han d’inscriure enviant un correu electrònic a [email protected], indicant el nom i telèfon de contacte. També es pot fer al telèfon 972 720 599.

En aquesta fase, el procés continua obert al veïnat, però també a tothom qui tingui relació amb la vila. S’ha dissenyat aquesta activitat per tal de complir amb totes les mesures de seguretat vigents i les recomanacions del Procicat.