Ramon Tremosa pren el pols al teixit empresarial del Ripollès

El conseller d’Empresa i Coneixement es reuneix amb empresaris i visita Comforsa i Tensión Tèxtil

Ramon Tremosa ha visitat Comforsa
Ramon Tremosa ha visitat Comforsa | Departament d'Empresa i Coneixement
Redacció
05 de març del 2021
Actualitzat a les 11:51h
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat aquest dijous des del Ripollès que “Catalunya vol eixamplar la base empresarial del país, perquè si hi ha més llocs de treball hi ha més possibilitat de fer polítiques socials públiques”. “Sense creació de riquesa no podrem repartir res”, ha afirmat. El conseller Tremosa ha mantingut durant la jornada una reunió de treball amb empresaris i representants del teixit econòmic i productiu del Ripollès i ha visitat les empreses Comforsa i Tensión Tèxtil.

El conseller d’Empresa i Coneixement ha destacat que les reunions amb els responsables de Comforsa i Tensión Tèxtil i amb la Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès (UIER) han permès “posar el termòmetre de la situació empresarial de la comarca i conèixer les seves problemàtiques i opinions”, especialment en el context actual de crisi derivada de la Covid-19.

En aquest sentit, Ramon Tremosa ha destacat l’esforç que ha fet la Generalitat per ajudar a mantenir el teixit productiu del país. “Tota la tresoreria de la Generalitat ha anat per a les empreses”, ha destacat, malgrat que el Govern “no recapta grans impostos ni es pot endeutar”. “Si haguéssim tingut més recursos hauríem fet més subvencions, com han fet altres països europeus i no vol fer el govern espanyol”, ha afirmat.

En el marc de la visita institucional que fa al Ripollès, el conseller Tremosa s’ha reunit, a la seu de l’Ajuntament de Ripoll, amb l’alcalde Jordi Munell, i altres membres del consistori.

Prèviament, a Campdevànol, el titular d’Empresa i Coneixement s’ha reunit amb la direcció de l’empresa Comforsa i ha visitat les plantes de producció, acompanyat del secretari general d’Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga; del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i del director d’Avançsa, Josep Solà.

Comforsa, empresa siderometal·lúrgica que treballa, principalment, per al sector de l’automoció, és un referent industrial a la comarca, ocupant 350 treballadors de forma directa i generant ocupació indirecta a partir de la contractació de proveïdors del Ripollès, la Garrotxa i Osona per un valor d’uns 80 milions d’euros els darrers 6 anys. Participada al 100% per l’empresa pública Avança, del Departament d’Empresa i Coneixement, Comforsa exporta el 100% de la seva producció a mercats internacionals, principalment americà i europeu, però amb incidència també al mercat asiàtic. “Després d’un període de dificultats, les xifres del darrer trimestre fan preveure que si no hi ha cap situació excepcional sobrevinguda, com ens ha passat amb la Covid-19, l’empresa està ben encarrilada”, ha destacat.

Posteriorment el conseller Tremosa s’ha reunit a Ripoll amb els responsables de Tensión Textil, i ha visitat les instal·lacions de l’empresa, dedicada a la filatura de cotó. El conseller ha pogut comprovar l’estat de la nau que va cremar el juny de l’any passat, i que va obligar l’empresa a reduir la seva plantilla per causa de força major. El titular d’Empresa i Coneixement ha traslladat la seva “admiració i agraïment a les persones que han fet possible aixecar l’empresa, que en pocs mesos recuperarà l’activitat, i defensar els llocs de treball de la comarca”. “Això té un valor incalculable”, ha destacat, i ha reivindicat “la funció social que té l’empresari, no sempre prou reconeguda, que arrisca el seu patrimoni o s’endeuta per crear llocs de treball”.

Tensión Textil és, actualment, una de les dues empreses de la comarca dedicades la filatura, el que la converteix en un referent de la indústria tèxtil del Ripollès, ja que ha anat superant les diferents crisis del sector.