Tensión Textil de Ripoll reprendrà abans de l'estiu l'activitat a la nau que es va esfondrar per un llamp

L'empresa anuncia que passarà dels 12 treballadors actuals a una trentena

Obres a la nau sinistrada.
Obres a la nau sinistrada. | ACN
Redacció
05 de març del 2021
Actualitzat a les 11:55h
Tensión Textil de Ripoll reprendrà l'activitat a la nau que el juny de l'any passat va esfondrar-se per l'incendi provocat per un llamp. L'empresa de filatures ha comprat maquinària i s'està treballant en la reconstrucció. Es preveu que es posi en marxa abans de l'estiu i passar dels dotze treballador actuals a una trentena.

Precisament aquest dijous el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat les instal·lacions i ha elogiat l'aposta de la direcció per quedar-se a la comarca malgrat tenir altres llocs de producció. "És una meravella veure com, contra inundacions, llamps i pandèmies es torna a aixecar", a afirmat. L'empresa va presentar un ERO per causa de força major que va afectar 27 dels 41 treballadors que tenia.

Tensión Textil ja ha comprat la maquinària d'última generació que li permetrà reprendre l'activitat. Segons Tremosa, la previsió és recuperar part de l'activitat puntera que tenia precisament en aquesta nau. "L'empresa hauria pogut marxar de la comarca i anar a altres llocs on té producció", ha remarcat el conseller, tot afegint l'agraïment i l'aposta de quedar-se al Ripollès i seguir defensant els llocs de treball a la comarca.

Segons fonts de l'empresa, la previsió és que el maig arribin les màquines, que permetran automatitzar una part del procés i doblar la plantilla actual. Concretament, es passarà dels 12 treballadors d'ara a una trentena.

El conseller també s'ha referit a la riquesa que generen les empreses per a la societat i la seva contribució econòmica per poder fer polítiques al territori. "Són els principals pagadors d'impostos", ha afegit. Per això, ha subratllat que cal seguir ampliant el teixit empresarial per aconseguir un país millor.

Per la seva banda, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha reconegut també l'esforç de Tensión Textil amb la compra de maquinària d'última generació i l'ha posat d'exemple d'empresa puntera a la comarca. Ha recordat que va patir els efectes de dos temporals i més recentment l'incendi. I ha recordat que al Ripollès històricament hi havia hagut gairebé una vintena de tèxtils i actualment només en queden dues.

El futur de Comforsa, "ben encarrilat"

Prèviament, el conseller i el secretari general d'Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga, juntament amb altres autoritats han visitat Comforsa de Campdevànol, participada 100% per l'empresa pública Avança. Tremosa ha destacat que la Generalitat vol seguir de prop el procés de reinversió per fer-la "encara més viable". Malgrat les dificultats econòmiques que va passar fa uns anys i la irrupció de la pandèmia, ha assegurat que l'empresa "està ben encarrilada si no hi ha desgràcies externes". Segons ha dit, les xifres de l'últim trimestre són bones.

Durant la visita d'aquest dijous el titular d'Empresa també s'ha reunit amb empresaris de diferents sectors per conèixer les seves preocupacions. Entre les principals peticions que li han transmès, destaca una major cooperació amb la conselleria amb programes que permetin captar activitat i talent a la comarca, conscients que si es creen més llocs de treball també es podrà créixer en nombre d'habitants i hi haurà més activitat econòmica. També li han demanat que s'amplïin les compensacions que han començat a rebre pel tancament perimetral que van patir abans de Nadal i més suport a altres accions estratègiques com ara la digitalització del comerç i fomentar la venda en línia.
 

Uns operaris treballant a la nau sinistrada. Foto: ACN