Txarango opta a tres guardons dels Premis Enderrock

El grup del Ripollès, Miki Núñez, Stay Homas, Buhos i Sílvia Pérez Cruz lideren les nominacions

Txarango, el passat mes de juny
Txarango, el passat mes de juny | ACN
Redacció
04 de març del 2021
Actualitzat a les 10:01h
Buhos, Miki Núñez, Stay Homas, Txarango i Sílvia Pérez Cruz són els artistes amb més nominacions dels Premis Enderrock en les categories de votació popular. Cada un d'ells acumula tres nominacions. En el cas de Miki Núñez, Buhos i Txarango també són els tres finalistes en la categoria de millor artista. Enderrock ha anunciat aquest dimecres els finalistes després de sumar més de 25.000 vots al llarg de les rondes anteriors, un 14% més que l'any anterior. El director del grup editorial, Lluís Gendrau, ha destacat que un 49% dels nominats són dones o grups mixtos. Les votacions de l'última ronda dels premis ja estan obertes i els guanyadors es faran públics el 8 d'abril en una gala a l'Auditori de Girona.

Els premis Enderrock enceten la tercera i última ronda de votacions populars després que aquest dimecres s'hagin anunciat els artistes finalistes en cada categoria. Miki Núñez, Stay Homas, Buhos, Txarano i Sílvia Pérez Cruz són els que acumulen més nominacions, ja cada un d'ells és finalista de tres categories diferents. Per altra banda, Gemma Humet, Balkan Paradise Orchestra i Roba Estesa estan nominades en dues categories.

Dins de la categoria de millor artista Buhos, Miki Núñez i Txarango es disputaran el premi. En el cas de Buhos també estan nominats en la categoria de millor videoclip amb El dia de la victòria i millor disc de pop-rock. Miki Núñez també està nominat pel millor disc en llengua no catalana amb Iceberg i en la categoria de millor cançó d'autor per No m'ho esperava, a banda de millor artista.

La banda Txarango també comparteix la nominació de millor artista i hi suma la de millor cançó de pop-rock amb Deriva i millor disc per l'àlbum Vent i ales. Per la seva banda, Sílvia Pérez Cruz està nominada en la categoria de millor directe per la gira Faura, millor disc de jazz per l'àlbum compartit amb Marco Mezquida MA Live in Tokyo i millor disc de cançó d'autor per Farsa.

Per últim, Stay Homas sumen les nominacions en les categories de millor directe pels concerts durant el confinament, millor cançó de pop-rock per The Bright Side i millor artista revelació. Per altra banda, Gemma Humet suma les nominacions de millor cançó d'autor per Ales de vent i millor disc d'autor amb l'àlbum Màtria. Roba Estesa i Balkan Paradise Orchestra estan nominades a les mateixes categories: millor cançó de folk i millor disc de folk.

El director del grup editorial Enderrock, Lluís Gendrau, ha assegurat que un 49% dels nominats són dones o grups mixtos. Gendrau creu que "la paritat està pràcticament assolida" i ha afegit que "no havia passat mai" que hi hagués una representació tan elevada de dones entre els finalistes.

Des d'aquest dimecres ja s'han obert les votacions per la tercera i última ronda dels premis abans que el 8 d'abril s'entreguin en una gala que per vuitè any consecutiu es farà a Girona. En les dues rondes anteriors el grup editorial ha rebut més de 25.000 vots, un 14% més que l'any passat.

La cerimònia d'entrega dels premis comptarà amb deu actuacions musicals d'artistes catalans que oferiran al públic els seus nous treballs. Oques Grasses estrenarà "en exclusiva" un tema que s'inclou en el seu nou treball, igual que Dr Prats també presentarà un tema inèdit. Beth, Porto Bello i Samantha o Sidonie són alguns dels artistes que completen la programació musical.