SUCCESSOS

Les obres a l'N-260 a Sant Joan de les Abadesses s'inicien amb l'enderroc de dos immobles

Els treballs permetran reordenar la cruïlla amb un giratori que connectarà amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa

per Redacció, 3 de març de 2021 a les 13:19 |
Les autoritats, a la zona de les obres | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La remodelació del tram de la carretera N-260 a Sant Joan de les Abadesses començarà a mitjans de mes i s'allargarà fins a finals d'any. Aquest tram és on hi va haver una esllavissada el novembre del 2020 per fortes pluges i ja es va haver d'estabilitzar amb urgència.

El primer que es farà en aquesta fase de remodelació serà enderrocar dos immobles –una casa i un magatzem- comprats en els últims anys pel consistori per valor d'uns 210.000 euros. Així ho ha detallat el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, en una visita amb l'alcalde del municipi, Ramon Roqué.


Els treballs, que costaran 1,8 milions d'euros i que assumirà el Ministeri de Foment, permetran també reordenar la cruïlla amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa.


"Malgrat començar amb una desgràcia, la resta són bones notícies", ha afirmat aquest dimarts el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon durant la visita Sant Joan de les Abadesses. El representant estatal feia referència a l'esllavissada que hi va haver el novembre del 2020 arran de les fortes pluges. L'augment del cabal va provocar el col·lapse de part de l'estructura del viaducte que supera el torrent de Planesaigües, a la sortida de Sant Joan de les Abadesses en direcció a Ripoll, així com també un mur de contenció adjacent. Això va comportar greus problemes de trànsit i va obligar al Ministeri de Foment a executar unes obres d'estabilització de l'estructura.

En paral·lel, l'Ajuntament també ha estat fent passes endavant per aconseguir finalment reordenar la zona i millorar la cruïlla que hi ha just al costat amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa. Fa uns quatre anys va adquirir un magatzem que hi ha al revolt de la carretera i, la tardor de l'any passat, també va adquirir la casa adjacent. Segons ha detallat l'alcalde, Ramon Roqué, les dues finques han costat 210.000 euros i, juntament amb la modificació puntual del POUM, s'ha pogut qualificar el sòl residencial a zona viària o verda.


Un giratori al costat de la carretera

Amb tot això fet, el següent pas serà enderrocar aquests dos edificis per poder fer-hi un giratori just al costat de l'N-260 sense que afecti la continuïtat de la circulació per la via. Així mateix permetrà fer un canvi de sentit de forma més segura i, al mateix temps, connectar amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa. Un punt que actualment és molt estret i amb poca visibilitat.


Amb el nou giratori, també es guanyarà una zona enjardinada. "Un 60% on ara hi ha edificis serà trama viària, per ampliació de carrils i el giratori i el restant, serà una zona verda", detalla el batlle.
 

Mapa de les obres a l'N-260 Foto: ACN


D'altra banda, Roqué ha agraït a Foment no haver apostat per una millora d'urgència i haver deixat la definitiva per més endavant. "Veient la necessitat de resoldre el tema i la bona entesa entre les diferents parts i d'haver-hi treballant tants anys, s'ha pogut abordar l'obra ara", ha afegit.

Per la seva banda, el subdelegat del govern espanyol ha coincidit en la bona entesa que hi ha hagut entre les diferents administracions per poder arribar a una "solució bona per a tothom". El cost dels treballs ascendeix a 1,8 milions d'euros i ho assumeix íntegrament Foment. Les obres també preveuen adequar un pas alternatiu aprofitant l'enderroc dels dos immobles afectats, demolir l'estructura actual de la carretera i estabilitzar el talús adjacent.

Entre les autoritats també hi havia el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer.


 

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Ablert Bramon; l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer en la visita d'obres a N-260. Foto: ACN

 

Participació