trànsit

Nou radar a la C-17 a Centelles

Trànsit posarà en marxa l'aparell aquest divendres amb l'objectiu de reduir la velocitat excessiva i la sinistralitat

per Redacció, 3 de març de 2021 a les 12:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei Català de Trànsit posarà en funcionament a partir d'aquest divendres un nou radar fix a la C-17. Està ubicat al punt quilomètric 42,6 a Centelles en sentit sud.

L'aparell té l'objectiu de reduir la velocitat excessiva en aquest punt així com la sinistralitat. El límit màxim de velocitat permès a la via és de 80 km/h. En aquesta mateixa zona ja hi ha instal·lat un altre radar en sentit nord.


A banda d'aquests dos a Centelles, a la C-17, hi ha tres radars fixos més. Segons Trànsit, n'hi ha a Seva, al Pinós; a Parets del Vallès, i a la Llagosta. També hi ha el radar de Tram a Lliçà de Vall, també al Vallès Oriental.

Tal com explica Trànsit, els radars estan distribuïts tant en vies principals com secundàries, seguint criteris de priorització dels punts o trams on és necessari reduir la sinistralitat, i han demostrat que resulten efectius com a elements dissuasius per disminuir l'accidentalitat.


La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A Catalunya, l'any 2020 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 13,9% dels accidents amb víctimes mortals i ferits greus en vies interurbanes.

 

Participació