1 de 10
solidaritat

La cursa solidària pels Valents es reinventa

Les restriccions per la Covid-19 obliguen a canviar el format de la prova

per Redacció, 2 de març de 2021 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 15 de febrer es va celebrar el Dia Internacional del càncer infantil. Per tercer any consecutiu el Grup de voluntaris de Protecció Civil de Ripoll, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila i entitats del mateix municipi, tenien pensat a celebrar la caminada popular solidària per recaptar fons per l’Hospital de Pediàtric de Sant Joan de Déu, concretament pel projecte Pleo.

Les restriccions actuals derivades de la pandèmia de la Covid-19 han impossibilitat realitzar aquesta caminada amb el format en el qual s’havia realitzat els anys anteriors. Però s’ha repensat l’activitat en un altre format i així no deixar perdre una acció que per una banda fomenta l’hàbit saludable de caminar i per l’altra permet fer una aportació solidària en una causa tan justificada com és el càncer infantil.


Per això, de l’1 al 14 de març es podrà caminar pels Valents de l’Hospital pediàtric de Sant Joan de Déu en un format lliure. Cada família i o grup bombolla podrà escollir una ruta del municipi. Seguidament caldrà que s’inscrigui al web Dsport i faci una aportació solidària (inscripció individual 8 euros; inscripció familiar 15 euros; donació solidària 30 euros).

Per tal de donar visibilitat a l’acció es proposa utilitzar la xarxa social Instagram efectuant la següent proposta: fer-se una foto i penjar-la al perfil d’Instagram. Anomenar @ajuntamentderipoll i @sjdhospitalbarcelona. Etiquetar #caminapelsvalentsripoll. Es recomana portar algun objecte de color groc-daurat (color representatiu del càncer infantil i que significa llum i esperança) o escriure un missatge d’ànim pels Valents. Al final de la campanya es farà públic el fons que s’ha recaptat per entregar a l’hospital pediàtric.


El projecte Pleo

En Pleo és un robot sensible, amb aparença de petit dinosaure i dotat amb intel·ligència artificial. En Pleo ajuda tots els nens que a causa de la seva malaltia, en molts casos càncer, tenen les defenses molt baixes. Els fa companyia, els ajuda a menjar, a dormir, i el més important, a somriure.


En Pleo no té una vida molt llarga, ja que cada vegada que està amb un infant s’ha d’esterilitzar i la seva pell es va trencant. Per això s’han de renovar molt sovint.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació