L'ABS Ribes-Campdevànol comença a vacunar persones amb dependència i majors de 80 anys

Les vacunacions es fan al centre cívic de Campdevànol i al casal dels avis de Ribes

Un equip de vacunació desplaçat a la residència de Campdevànol.
Un equip de vacunació desplaçat a la residència de Campdevànol. | Salut
Redacció
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:59h
L’ABS Ribes-Campdevànol començarà aquesta setmana a vacunar contra la Covid-19 a les persones amb grau de dependència (inici pel grau III, II i I), així com els seus cuidadors principals, i també a les persones en programa d'atenció domiciliària i majors de 80 anys. Durant aquesta setmana, els candidats rebran un SMS informant-los de la vacunació i posteriorment rebran una trucada de l’ABS per saber aspectes com si poden o no desplaçar-se. En el cas que tinguin problemes de mobilitat es farà a domicili.

Les vacunacions es faran als mateixos espais que es van utilitzar durant la campanya de la grip: en el cas de Campdevànol al centre cívic La Confiança (planta baixa) i a Ribes de Freser es farà al Casal dels Avis. Pel que fa a els cuidadors de les persones amb algun grau de dependència, que també hauran de rebre la vacuna contra la Covid, se n’informarà en el moment que l’ABS es posi en contacte amb la persona depenent.

Cal tenir present que la velocitat de la vacunació està directament lligada a la disponibilitat de vacunes. Per tant, es podrà vacunar depenent del número de dosis que arribin a l’ABS. També cal tenir en compte la complexitat de les característiques d’aquestes vacunes, ja que un cop reconstituïda no es pot traslladar amb cotxe i el temps màxim per administrar-les és d’una hora.