coronavirus

La xifra de pacients aguts de Covid a l'Hospital de Campdevànol es torna a disparar

A hores d'ara, hi tornen a haver 17 persones ingressades amb coronavirus

per Redacció , 18 de febrer de 2021 a les 10:58 |
Un treballador de l'Hospital de Campdevànol | Hospital de Campdevànol
Ha durat pocs dies. Les dades al Ripollès de la Covid han aturat el seu descens i el primer lloc on s'ha notat és a l'Hospital de Campdevànol. Alguns mitjans apunten a l'entrada des de la Garrotxa de la variant britànica, molt més agressiva i amb contagis més ràpids, com a la causa principal.

A principis de la setmana passada l'Hospital de Campdevànol informava que, després de molts dies, el centre ja no tenia ni un sol pacient agut afectat de coronavirus. Tan sols 10 dies després, la xifra s'ha tornat a disparar i, a hores d'ara, ja hi tornen a haver ingressats set pacients aguts. 

 

La xifra de pacients positius de llarga estada, per altra banda, es manté, i costa molt de rebaixar: n’hi ha 10, gairebé els mateixos que fa 10 dies (12). Això es deu sobretot a pacients que han estat traslladats a les UCI d’altres hospitals veïns i tornen a Campdevànol per acabar la recuperació, que sol ser llarga. També hi ha tres professionals positius.

L'Hospital de Campdevànol ha donat d'alta un total de 242 pacients amb Covid-19 des que es va iniciar la pandèmia.

El centre va començar des de dilluns de la setmana passada a accelerar  l'activitat, que s'havia restringit al màxim a causa de l'elevat risc de contagi de Covid-19, i va començar a fer cirurgia amb ingrés. 


En aquest moment, les xifres de la pandèmia al Ripollès s'han reduït en relació a la setmana anterior, però s'han aturat en els últims dies, d'una manera similar al que ha passat al conjunt del país. En total, s'han registrat 2.115 casos de coronavirus i 77 defuncions. El risc de rebrot ha baixat a 318, una xifra encara molt elevada, i la velocitat de contagi (Rt) s'ha posat en 0,81.

Altres notícies que et poden interessar

 
 

Participació