Jordà s'estrena com a diputada al Parlament de Catalunya

Jordi Munell repeteix escó pels pèls

Teresa Jordà
Teresa Jordà | Cristina Botey
Pere Pratdesaba
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:32h
Girona continua confiant en el lideratge independentista de Junts. A diferència del global del país, les comarques gironines han tornat a donar la victòria a la formació de Carles Puigdemont, que es manté en set dels 18 diputats, un llindar que ha permès repetir com a diputat al Parlament a Jordi Munell, alcalde de Ripoll, que anava situat precisament en el número 7 de llista. 

En segona posició hi ha Esquerra Republicana. La candidatura liderada per la consellera Teresa Jordà ha revalidat els quatre escons, això sí, amb 28.000 vots menys. La dirigent ripollesa entra per primer cop al Parlament com a diputada, després d'una etapa anterior al Congrés de Madrid.

Per contra, la resta de forces que han aconseguit representació per aquesta demarcació han sumat suports. El PSC, victoriós al global de Catalunya, ha quedat en tercer lloc amb dos diputats més, i la CUP en quart lloc amb un més. En la línia de la resta de demarcacions, Vox també ha esgarrapat representació per Girona, amb un sol diputat i 17.000 vots.

La debacle s'ha produït a Ciutadans. Aquesta formació ni tan sols ha pogut conservar un sol dels quatre diputats que tenien a Girona, mentre que En Comú Podem s'ha tornat a quedar a les portes amb poc més del 4% dels vots emesos.

 
Diputats al Parlament per Girona