Consells bàsics per reduir el risc de contagiar-te el 14-F

Les cues es faran fora del col·legi electoral i existeix una franja horària recomanada per a persones vulnerables

Un col·legi electoral en una imatge d'arxiu.
Un col·legi electoral en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
NacióDigital
13 de febrer del 2021
Votar el 14 de febrer pot ser una activitat segura si es mantenen mesures de prevenció per evitar el contagi per coronavirus. Les eleccions compten amb un protocol que inclou cues a l'aire lliure, i circuits diferenciats d'entrada i sortida, entre altres mesures. Això és el que pots fer per mantenir-te sa i estalvi.

Porta el vot preparat. Un dels consells bàsics és que preparis el teu vot abans d'anar al col·legi electoral. Les principals candidatures han enviat paperetes i sobres als domicilis dels votants i, a més, el Govern ha enviat per correu sobres i paperetes de tots els partits que han presentat candidatura. 

Col·loca't bé la mascareta. No és suficient portar mascareta, obligatori per anar a votar, sinó que també és molt important assegurar-se que està ben ajustada a la cara, sense que puguin sortir aerosols. No llepis el sobre. Entre els que votaven per correu va popularitzar-se el consell de no fer servir saliva per humitejar la cola del sobre abans de tancar-lo. El consell continua vigent i fins i tot se'n va fer ressò en un tuit el director general de Processos Electorals, Ismael Peña López.

Si estàs en una mesa. Pel que fa als membres de les meses, pel recompte se'ls facilitaran guants, no tocaran els DNI i, a més, tindran gel hidroalcohòlic a taula. Durant la franja per al vot de les persones contagiades i els contactes estrets, a més, s'hauran de col·locar un equip de prevenció individual, amb una explicació prèvia del responsable sanitari del col·legi perquè sàpiguen fer-lo servir.